Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precedent periculos pentru banci. Instanta a impus o dobanda de 10 ORI MAI MICA

bank

După mai bine de patru ani de procese cu cea mai mare bancă din România, BCR, un român a obţinut în instanţă reducerea dobânzii pe care o achită. Dobanda sa ar trebui sa scada de 10 ori dupa decizia Curtii Supreme, si ar trebui sa primeasca inapoi si banii pe care banca i-a incasat pana acum de la el, in mod abuziv.

„E un credit contractat în 2007, dobânda contractuală era fixată la 1,5% plus dobânda de referinţă variabilă a băncii, iar ulterior a crescut. La momentul la care s-a pronunţat Curtea Supremă, plătea undeva la 10,4%,” spune Alexandru Şeuleanu, avocat, potrivit Digi24.

ICCJ a declarat dobânda de referință variabilă a BCR drept clauză abuzivă, aşa că aceasta trebuie eliminată din contract. Noua dobândă pe care bărbatul o va plăti pentru creditul luat se va calcula în funcţie de cotația monetară interbancară Euribor la o lună, care are o valoare negativă în prezent, de minus 0,25%. Lângă Euribor se adaugă marja iniţială din contract, de 1,5%.

„Este de zece ori mai mică dobânda decât era înainte de acest litigiu. Absolut toate sumele reprezentând comision de administrare, diferenţa între dobânda de 10,4% şi noua dobândă, urmează să fie restituită către client,” mai spune Alexandru Şeuleanu.

Potrivit estimărilor avocatului, ar fi vorba despre sume cuprinse între 15 şi 20 de mii de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.