Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizări de la CFR despre accidentul feroviar soldat cu 4 morți

cfr

Organele abilitate ale statului, respectiv SMURD, Poliția și Procuratura investighează la fața locului cauzele accidentului feroviar produs joi dimineață în zona Pasărea și în care și-au pierdut viața patru persoane, dintre care trei minori, a anunțat Compania Națională de Căi Ferate CFR, pe propria pagină de Facebook.

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

"Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că, în cursul acestei dimineți, pe raza SRCF București, între stațiile Pasărea — Brănești, locomotiva trenului IR 1983 (care circula pe relația București — Constanța) a surprins și accidentat mortal 4 persoane. Organele abilitate ale statului (SMURD, Poliție, Procuratură) sunt la fața locului și investighează/intervin, conform procedurilor în cazul producerii acestor tipuri de accidente. Se întreprind demersuri pentru a se asigura continuarea circulației trenului până la destinație. Cerem scuze călătorilor pentru întârziere și disconfortul creat", menționează sursa citată.

Citește și: Alertă de la Guvern! O nouă ordonanță cu impact asupra tuturor românilor

Pe de altă parte, Ministerul Transporturilor a anunțat, joi, că ministrul Răzvan Cuc a dispus constituirea unei celule de criză, ca urmare a accidentului feroviar în care și-au pierdut viața patru persoane (un adult și trei copii).

Din celula de criză, constituită la nivel ministerial, fac parte: Răzvan Cuc — Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea — secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar, și reprezentanți ai instituțiilor implicate — CFR Călători, CFR Infrastructură, AFER și AGIFER.

Citește și: Zoltan Teszari e în culmea fericirii! Digi a dat lovitura

Conform ministerului de resort, circulația s-a reluat în zonă, după ce trenul a plecat spre Constanța.

Joi dimineață, în jurul orei 9:20, o minoră a decedat după ce a fost lovită de tren pe magistrala 800 București-Constanța, în halta Brănești, informează IGPR. Potrivit sursei citate, în spatele trenului, la aproximativ 600 de metri, au fost identificate alte trei persoane decedate — o femeie și doi copii minori.

Citește și: Mesaj de ultimă oră al premierului Mihai Tudose

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, ambulanța a ajuns la șapte minute de la apel. Aceasta a confirmat că este vorba de patru persoane decedate, una de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani, și trei copii cu vârste de 2, 5 și 10 ani.

Surse din cadrul anchetatorilor susțin că ar putea fi vorba de o sinucidere, iar asupra femeii, care se pare că era însărcinată, s-ar fi găsit un bilet de adio.

Citește și: O cunoscută bancă din România digitalizează piața și lansează o nouă platformă. Iată ce trebuie să știe clienții! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.