Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu ştie când va cădea Guvernul Grindeanu: PNL să fie pregătit de anticipate

catalin predoiu

Liberalul Cătălin Predoiu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, anticipează "o evoluție economică extrem de îngrijoratoare pentru România", care va duce la căderea Guvernului Grindeanu înainte de Crăciun. Potrivit acestuia, Executivul "împarte bani care nu există și nu vor exista, pentru că promisiunile PSD sunt mincinoase și fără bază bugetară".

Vezi şi: EXCLUSIV - Fracturi majore în USR. Dacian Cioloş, la un pas să rupă partidul

Vezi şi: ULTIMA ORĂ: Iohannis a semnat pentru 'lovitura de stat a BNR'

"Antreprenorii sunt agresați de fisc și de legislația imprevizibilă, politica salarială amenință exporturile, dezechilibrul dintre consum și investiții este cronic de pe vremea lui Ponta și nu produce dezvoltare, blocajul este aproape total la nivelul accesării fondurilor UE, construcția bugetară este bazată pe fantasme și nu pe realitatea economică. Toate acestea vor aduce foarte curând o notă de plată cruntă pentru prezentul și viitorul României", scrie Predoiu pe blogul personal.

Liderul PNL susţine că  reforma instituțională s-a blocat, administrația locală stă pe o formulă din 1968, iar cea centrală nu a mai fost restructurată din anii 1980 decât cosmetic. "Avem un tablou sumbru al capacității administrative și alarmant în ce privește echilibrul macro-bugetar", mai spune Predoiu.

Fostul ministru al Justiţiei se declară îngrijorat pentru viitorul "firavului capital românesc, care nu este nici sprijinit, nici incurajat si nici lăsat să se dezvolte de actualele măsuri ale guvernului Dragnea-Grindeanu". Predoiu susţine că "țara noastră se îndreaptă spre o criză majoră, dacă PSD continuă cu modelul economic axat exclusiv pe consum și îndatorare".

"Aceste riscuri sunt accentuate de nivelul slab de pregătire al celor mai mulți miniștri din Guvern. Dupa veselia de operetă a guvernului, stiu ca va urma o perioada neagră în care nota de plată va trebui achitată de noi toți. Și mai cred că guvernul Dragnea-Grindeanu, nu va prinde Crăciunul, din toate aceste motive și din multe altele de care vă voi vorbi mai pe larg zilele următoare. Această stare de lucruri va genera și instabilitate politică și instituțională, pentru că PSD va încerca să-și acopere goliciunea de idei și competențe manageriale cu scandaluri și războaie politice. Ei vorbesc în culise de suspendarea Președintelui, pentru că realitatea economică este pe cale să-i demită pe ei în următoarele 6-12 luni. Cred că PNL ar trebui să fie pregătit în acest interval inclusiv pentru alegeri anticipate. Românii au ieșit recent în stradă pentru transparență și integritate în funcții publice, cu siguranță vor ieși și pentru deteriorarea majoră a condițiilor de trai", scrie Cătălin Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.