Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pregătiți-vă pentru Evul Mediu!

Atunci când un tânăr afgan aleargă cu toporul printr-un tren din Germania și lovește pe cine apucă sau când un tir intră peste mulțime la Nisa, puteți fi siguri că acestea sunt semnele Evului Mediu, chiar dacă mijloacele tehnologice sunt diferite. Cultura și civilizația - care se naște din cultură, iar nu invers – au ca semn distinctiv ordinea, ierarhiile și stabilitatea. În cazul nostru, al unei lumi care a renunțat la cultură crezând că totul poate fi redus la civilizație, avem de a face cu haosul, cu lipsa ierarhiilor și cu schimbările perpetue, nu în sensul bun însă.

Dar să nu vorbim doar de Evul Mediu care cuprinde lumea sub forma secesiunilor, loviturilor de stat sau a unei țări întregi, Venezuela, care nu mai are de mâncare. Să ne amintim de pacienții cu  viermi pe ei în spitalele din România, asta nu vă sună a Ev Mediu?

Așa că pregătiți-vă pentru Evul Mediu, pentru că suntem deja acolo! Asaltul Islamului asupra Europei ține și el de vremea cruciadelor și a Imperiului Otoman, cine nu își cunoaște istoria e condamnat să o repete!

Dar noi ne pierdem vremea cu a fi corecți politic, în timp ce Evul întunecat cuprinde și Europa, și lumea întreagă. România a fost deja cuprinsă, mai rămâne să ducem la capăt autonomia locală pentru ca baronetul să își oficializeze fiefurile și să-și definitiveze formula de stat în stat, așa cum am cunoscut deja pe alocurea când presa vuia cu întâmplările din Republica Mazăre sau din Republica Oprișan. Centralizarea statelor a fost un efort de modernizare în întreaga Europă, ca și formarea statelor națiune. Acum dăm înapoi spre Evul Mediu, fărâmițând, împărțind, anulând națiunile, amestecându-le și creând astfel haos din care nu au de câștigat decât apostolii globalizării.

Cum va fi viața în Evul Mediu? Teribil de nesigură. Așa cum o simțim deja pe pielea noastră. Cu schimbări radicale de la o zi la alta, cu anularea drepturilor cetățenești și a drepturilor sociale, că și așa bugetul pentru pensii sau cel al asigurărilor de sănătate nu mai rezistă mult. Tot ce a fost cucerirea modernității, tot ce a însemnat lupta pentru drepturile tuturor, se va duce de râpă dacă nu salvăm ideea de națiune, ideea de suveranitate și protejarea intereselor României. Evul Mediu este afară și ne așteaptă. A păstruns deja și în România. Ne lăsăm târâți înspre haos, sau ne luăm soarta în propriile mâini și oprim dezastrul?

P.S. Pentru cei care se mai îndoiesc de Evul Mediu care ne paște, cazul sclavagismului de la Berevoești ar trebui să fie suficient ca argument. Mai nou, stăpânii de sclavi vor să fie cercetați și în libertate. Doar respectăm drepturile omului! Sclavii erau ținuți în lanțuri, dar stăpânii lor criminali își cer dreptul la libertate...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.