Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pregătirea "POKEMONILOR" din liceu pentru război sau dezastre-o urgenta!

youtube.com
pokemon go

Scriam zilele trecute că se impune introducerea STAGIULUI MILITAR OBLIGATORIU dar și înființarea Corpului Rezerviștilor Voluntari prin promovarea legii Rezervistului Voluntar pentru asigurarea apărării și securizarii teritoriului din spatele frontului.

Vezi și: Mega-proiect pentru București gândit de Gabriela Firea și Guvern: 'Va fi la standarde europene'

Mă bucur să văd că, aseară, Ambasadorul Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale, unul dintre cei mai buni diplomați pe care îi are România și un ministru la fel de profesionist, a făcut acest anunț public la mai puțin de 48 de ore de la articolul publicat  de mine. Ce-i drept, Mihnea Motoc a anunțat deocamdată doar formarea și instruirea rezerviștilor nu și introducerea stagiului militar obligatoriu. Aceasta decizie este totuși un mare pas înainte și arată că ne trezim încet la realitate.

Revin acum la titlul articolului și mă văd nevoit să explic de ce am această atitudine gravă în ultima vreme și consider că România ar trebui să-și instruiască populația pentru ce este mai rău...

În acest moment România nu este Elveția, Suedia sau altă țară suficient de departe de zonele de conflict în desfășurare sau iminente, ci fix în MIJLOCUL LOR. Nu ne putem permite luxul unei vieți obișnuite, oricât de superficiale și banale dar plăcute, când în jurul nostru și în viitorul imediat au si vor avea loc conflicte militare sau provocări uriașe la securitatea și unitatea statului român.

Dar voi dezvolta acest aspect pe larg într-un alt articol. Acum mă mulțumesc să evidențiez doar necesitatea pregătirii de către Stat a unei populații ferite de războaie și calamități majore decenii întregi pentru supraviețuirea individuală dar mai ales pentru supraviețuirea României Mari.

Detașarea de societate, stat sau națiune a unor generații ce și-au pierdut apartenența la crezuri sau principii ne transforma din păcate într-o națiune ușor de cucerit. Motiv pentru care se impune urgent ca, pe lângă masurile luate de Ministrul Apărării, Statul Roman să educe generația "pokemonilor" în spiritul valorilor naționale dar și să pregătească o populație tânără atat pentru o ciocnire militară cât și pentru "ciocnirea civilizațiilor"... (viitoarele valuri de migranti)

Din păcate " generația pokemon" este una extinsă, ea nu se limitează la cei tineri, a contaminat, din păcate, prin lipsa oricărei baze, principiile sau naționale  generații întregi.

Însă în acest moment aducerea la realitate într-un mod brusc prin pregătirea încă din liceu, în tabere speciale pentru război sau dezastre, a tinerei generații nu mai este o măsură preventivă ci una imperativă.

Corpul Cercetașilor, în multe țări din lume, nu este văzut nici pe departe ca pe o limitare a libertăților sau plăcerilor personale ale tinerilor ci, dimpotrivă, ca pe o clădire a unor personalități puternice, antrenate și pregătite pentru supraviețuire sub toate aspectele sociale. Încă din clase primare aceștia sunt pregătiți pentru ce este mai rău: supraviețuirea în caz de dezastre sau război sau, pur și simplu, pentru crearea unui caracter și insuflarea unor valori. Lucru care în România este uitat și înlocuit cu "viata e scurta și o trăiesc cum vreau", "statul nu-mi da","Îmi este rușine de România", "Distracția și egoismul sunt valorile mele".

Cu astfel de generații, caractere și "valori" România este o țară ușor de cucerit.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.