Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră de excepţie intr-un turneu national - AMADEUS de Peter Shaffer

CIADO România are plăcerea să invite publicul la Premiera Spectacolului-eveniment „Amadeus”, de Peter Shaffer, în regia lui Toma Enache.

Apreciat de mass media de specialitate drept cea mai grandioasă producție a anului 2015, evenimentul reuneşte, într-o distribuție de excepție de 16 actori, nu mai puțin de cinci capete de afiș pe aceeași scenă: Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Victoria Cociaș, George Piștereanu și Tomi Cristin . Echipa tehnică, decorurile şi costumele inedite, asigură o combinație impresionantă ce potențează un joc fabulos de sunet şi lumini.

AMADEUS de Peter Shaffer

 

9 mai – AVANPREMIERA – Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti

11 mai - Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

12 mai – Casa de Cultură a Studenţilor Cluj

13 mai – Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare

14 mai – Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea

18 mai – Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra Neamţ

19 mai – Casa de Cultură a Studentilor Iaşi

20 mai – Casa de Cultură a Sindicatelor Bacău

23 mai – Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti

 

Personaje: Antonio Salieri - Tomi Cristin/ Dorin Andone; Wolfgang Amadeus Mozart - George Piștereanu; Împăratul Joseph al II-lea - Sebastian Papaiani; Van Swieten - Ion Dichiseanu; Franz Orsini Rosenberg - directoarea operei - Victoria Cociaș; Von Strack- Liviu Cheloiu; Constanze Mozart - Mălina Tomoiagă; Caterina Cavallieri - Roxana Bageac (invitat special); Venticelli - Teodora Calagiu Garofil – Teodora Vasu - Ștefania Istrate - Andrei Necula - Darko Huruială - Marius Mihăilă - Armand Iliescu etc .

Regia: Toma Enache

Scenografia: Maria Dore

Ilustrația muzicală: Cristian Matei

Lumini: Costel Dobrescu

Sunet: Cătălin Dobrescu

Proiecții: Gina Dobrescu

Amadeus” este un spectacol extrem de elogiat de critica şi publicul internaţional, ecranizarea textului, în regia lui Thomas Forman, reușind să câștige nu mai puțin de opt premii Oscar. De asemenea, punerea în scenă pe Broadway a piesei „Amadeus”, în anii ’80, a avut 1.181 de reprezentaţii, cu diverse distribuţii.

Versiunea românească a spectacolului este aşteptată cu nerăbdare de publicul bucureștean, mai ales că reuneşte un număr important de actori cu rezonanţă în peisajul teatral și al filmului românesc.

Autorul englez Peter Shaffer s-a inspirat din scurta dramă în versuri „Mozart şi Salieri”, publicată, în anul 1830, de poetul rus Puşkin. Aceasta a fost adaptată ca spectacol de operă, cu acelaşi nume, muzica fiind compusă de Nikolai Rimski-Korsakov. Premiera piesei britanice a avut loc în anul 1979, la Royal National Theatre din Londra, unde s-a jucat pe Broadway, celebrul complex al teatrelor din New York. Piesa s-a bucurat de un real succes atât la publicul larg cât şi la critici, având aproape 1.200 de reprezentaţii.

Spectacolul-eveniment „Amadeus” este unul social și are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea campaniilor antidrog.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a sălilor de spectacol.

 

Preț bilete:

80 lei - Categoria I

60 lei - Categoria a II - a

 

 

Biroul de presă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.