Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Decizie dură luată de Bancpost. Informația este oficială

paginadebanci.ro
bancpost

De la Judecătoria Câmpulung ar putea pleca către Curtea Constituțională prima excepție de neconstituționalitate ridicată de bănci pe Legea dării în plată. Bancpost a cerut instanței controlul de constituționalitate al legii, după ce a formulat o contestație la o cerere de dare în plată, potrivit înregistrărilor de pe portalul instanțelor.

Bancpost a refuzat să accepte notificarea de dare în plată venită de la doi clienți și a depus contestație la Judecătoria Câmpulung. În cadrul procedurii, banca vrea să ridice și excepția de neconstituționalitate, ceea ce reprezintă o premieră cu care băncile amenință încă de dinainte ca Legea să intre în vigoare, potrivit profit.ro.

Contre în instituţii pe vaccinul HEXAXIM: Cum şi de ce a fost folosit

Dosarul este înregistrat sub numărul 2503/205/2016 și a fost înregistrat pe 24 mai, la 11 zile după ce legea a devenit activă, iar în dreptul obiectului se arată: “alte cereri privind executarea silită contestație la notificarea formulată conform art. 5 din - Legea nr. 77/2016 (dării în plată) + excepția de neconstituționalitate”.

Primul termen pentru judecata de fond este 14 iunie. Potrivit Legii, creditorul poate să conteste notificarea depusă de debitorul care vrea să închidă creditul ipotecar prin dare în plată. Contestația nu poate viza chestiuni de fond, ci doar dacă debitorul îndeplinește sau nu condițiile de admisibilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.