Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră GLOBALĂ: De ce a lansat MasterCard în România sistemul de plată în rate cu cardul

taripebi.ge
credit card

Romania ar putea ajunge in doi ani de zile la nivelul la care 20% din consumul realizat pe cardurile de credit sa fie in rate, a declarat Andrew Buckley (foto), Head of Core Products MasterCard Europe, in cadrul unui interviu acordat wall-street.ro cu ocazia lansarii in Romania ca premiera globala a serviciului de plata in rate cu cardurile MasterCard.

Romania poate depasi astfel unele tari europene, cum ar fi Croatia, care este la borna de 10%, sau Marea Britanie, unde obiceiul de plata in rate este aproape inexistent, dar ramane sub piete ca Turcia, unde ponderea platilor cu cardul in rate este la nivelul de 33%, si Brazilia, care se apropie de 50%.

Citeste si: Guvernul a introdus Registrul public de evidenţă a salariaţilor

Serviciul lansat marti de MasterCard in parteneriat cu BRD urmeaza sa fie implementat pentru inceput si in Ungaria si Marea Britanie, dar din 54 de piete pe care le urmareste, Buckley spune ca a ales Romania ca tara pilot datorita apetentei pentru inovatie a consumatorilor si a deschiderii pe care bancile partenere au avut-o. Deocamdata, prima banca care apeleaza la sistemul MasterCard Instalments este BRD, dar pana la finalul anului este de asteptat ca si alte banci mari sa incheie parteneriate similare, anunta Wall Street.

In linii simple, desi sisteme de rate sunt oferite de numeroase banci in intreaga lume, solutia MasterCard aduce un plus de flexibilitate pentru clienti si o simplificare a experientei de shopping, pentru ca optiunea de plata in rate devine activa pe orice POS, fara ca emitentul cardului sa aiba un parteneriat cu respectivul comerciant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.