Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Grindeanu, replică tăioasă pentru Ponta: 'Nu cred că abordarea enunțată este cea corectă'

Cotidianul
Grindeanu

După ce fostul premier Victor Ponta l-a criticat pe Sorin Grindeanu, despre care a spus că susţine Europa unită, care nu mai există, arătând că el ar opta pentru alăturarea la Grupul de la Vişegrad, premierul reacționează și spune că „abordarea enunțată de Victor Ponta nu este cea corectă”.

Anunț important pentru șoferi: Cine vă poate AMENDA

Ce aş face eu? Că ce face domnul Grindeanu - înţeleg că susţine Europa unită, care nu mai există. Eu aş face mâine cerere să ne alăturăm Grupului de la Vişegrad. Dar eu, pe persoană fizică, deputatul Victor Ponta. Eu nu cred că avem altă şansă decât stând cu nişte vecini ai noştri care au şi ei un pic de curaj şi de demnitate”, a spus Ponta.

„Am mers cu o poziție unitară, o poziție a unei Europe unite, cu cele 27 de state membre. Asta susținem, asta considerăm potrivit pentru dezvoltarea proiectului european. E abia începutul dezbaterilor. A fost întâlnirea președinților și premierilor din PSD, unde m-am întâlnit cu președintele Franței, cu cancelarul Austriei, cu premierul Italiei și al Cehiei. Am abordat probleme bilaterale, dar și problematica europeană. Nu am avut senzația unei Europe cu mai multe viteze. Vor fi mai multe întâlniri și discuții. Trebuie să reducem decalajele, așa trebuie continuat proiectul european.

Eu și președintele Klaus Iohannis avem un interes comun, avem o abordare comună. Avem un punct de vedere comun, indiferent de cine e președinte și premier. Vor urma vizite bilaterale cu partenerii europeni în perioada următoare pentru a întări relațiile economice.

Noi trebuie să continuăm linia adoptată în acest moment. Nu cred că abordarea enunțată de fostul premier Victor Ponta (n.r. ca România să adere la punctul de vedere al grupului de la Vișegrad) este ce corectă. Din punctul de vedere al nostru, nu”, a reacționat premierul, la Antena 3.

CTP pune TUNURILE pe PSD și pe ministrul Sănătății: 'Suntem undeva pe la gaura PEȘTERII'

Premierul Sorin Grindeanu a efectuat o vizită la Bruxelles, miercuri şi joi, unde a avut o serie de întâlniri cu înalţi oficiali europeni în marja reuniunii Consiliului European.

Sorin Grindeanu a avut la Bruxelles, o serie de discuţii cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, cu Serghei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, cu Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice, cu Gianni Pittella, preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, precum şi alţi lideri europeni, între care Alexis Tsipras, prim-ministru al Republicii Elene, şi  Antonio Costa, premierul Portugaliei. Premierul a avut aceste discuţii în contextul participării la reuniunea PES, de la Bruxelles.

În cadrul discuţiilor, „şeful Executivului a susţinut necesitatea relansării proiectului european pe baza ideii de unitate în jurul valorilor şi principiilor fundamentale ale Uniunii Europene“, se arată într-un comunicat al Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.