Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ în congresul ALDE: Ce a spus Tăriceanu după câștigarea alegerilor

tariceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales sâmbătă preşedintele ALDE, el fiind unicul candidat pentru această funcţie în partid.

Delegaţii Congresului ALDE l-au votat pe Tăriceanu, prin vot electronic, cu 1.065 voturi pentru, din 1.094 exprimate.

"Trebuie să vă mulţumesc tuturor din inimă, în mod sincer, pentru încrederea acordată. (...) Împreună trebuie să reuşim un plan ambiţios pe care vi l-am prezentat. Vreau să le mulţumesc colegilor, doamnei Norica Nicolai şi membrilor comisiei care au asigurat desfăşurarea şi numărarea voturilor pentru modul exemplar în care au lucrat. Suntem prima dată în faţa unui mecanism de votare electronic care mi-a plăcut, funcţionează foarte bine şi ne scuteşte de o muncă care altfel ar fi fost istovitoare şi ne-ar fi dus probabil până după miezul nopţii", a afirmat Tăriceanu după anunţarea rezultatelor, potrivit Agerpres.

Citește și: Lovitură neașteptată în Justiție pentru senatorul Șerban Nicolae

Votarea preşedintelui şi a structurilor de conducere statutare ale partidului s-a desfăşurat pe parcursul a patru ore, iar până la comunicarea rezultatelor a mai durat o oră şi jumătate.

Tăriceanu a apreciat că unii dintre vicepreşedinţi şi-au făcut campanie în interiorul partidului.

"Cred că din ceea ce am auzit, prezentarea rapidă a rezultatelor, cei care au o bună notorietate în partid şi în afara partidului au avut un avantaj net în competiţie şi au ocupat primele locuri. Ştiu că mulţi v-aţi străduit să obţineţi sprijinul lor. Nu vreau decât să vă felicit pe cei care aţi obţinut rezultate care să vă propulseze în conducerea partidului. Dacă nu suntem capabili să strângem voturi între noi, ce să ne aşteptam să strângem voturile în afară? E un organism viu, oamenii îşi fac campanie în interior", a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă a avut emoţii, Tăriceanu a răspuns: "Am avut întotdeauna o emoţie în sensul în care sunt în politică de atâţia ani şi doresc ca cei care suntem implicaţi în această activitate care presupune foarte mari responsabilităţi, responsabilitatea deciziilor noastre faţă de cetăţeni, capabili să facem cele mai bune propuneri, să adoptăm cele mai bune decizii, să oferim cele mai bune soluţii (...) Şi acest lucru sigur că îmi creează, nu o emoţie de care poate vorbim în mod curent, îmi creează un sentiment al responsabilităţii pe care îl văd şi la foarte mulţi colegi de-ai mei".

Tăriceanu a subliniat că le-a recomandat colegilor săi să creadă în valorile şi în principiile care definesc liberalismul şi să aibă curajul să le afirme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.