Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ istorică. Un britanic i-a uimit pe doctori: Virusul HIV este nedectabil în sângele lui

hiv

Un barbat din Marea Britanie ar putea intra in istorie. Acesta poate deveni primul pacient vindecat de cumplita boala, HIV, cu ajutorul unei noi terapii create de o echipa de cercetatori de la 5 universitati britanice.

Pacientul in varsta de 44 de ani este una dintre cele 50 de persoane supuse in prezent unui tratament experimental. Oamenii de stiinta au declarat pentru The Sunday Times ca in prezent virusul este complet nedectabil in sangele pacientului si ca, daca ramane asa, este vorba prima vindecare completa.

Citeste si: Ipubrofenul este periculos pentru persoanele care au trecut de 40 de ani

"Este una din primele incercari serioase de a vindeca HIV" a declarat Mark Samuels, director al departamentului de Infrastructura pentru Cercetare Clinica al Institutului National pentru Cercetare in Sanatate.

Tratamentele cele mai folosite in prezent in cazul adultilor infectati cu HIV sunt cele antiretrovirale: combinatie de medicamente care actioneaza in etape diferite din procesul de inmultire al virusului. Acestea nu pot insa sa detecteze celulele T infectate, in starea latenta, conform stirileprotv.ro.

Noua terapie, gandita de cercetatorii britanici functioneaza in doua etape. In primul rand, un vacccin ajuta organismul sa recunoasca celulele infectate cu HIV pentru a le putea ataca. In a doua faza, un nou medicament Vorinostat activeaza celulele T in stare latenta pentru a fi depistate de sistemul imunitar.

Identitatea primului pacient tratat prin aceasta metoda nu a fost facuta publica. Este un asistent social din Londra care a dezvaluit presei ca "la ultimele analize de sange, din urma cu cateva saptamana, virusul HIV nu a mai fost detectat in sangele."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.