Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Lupte grele între jihadiști lângă Damasc. Trupele guvernamentale profită/ video

Yarmouk

UPDATE: Trupele guvermentale avansau azi în interiorul taberei la adăpostul derutei care domnește în cele două grupări jihadiste și a dușmăniei existenței între ele.

Fortele pro-guvernamentale (Armata Siriana , Armata Pentru eliberarea Palestinei [ PLA ] , Frontul Popular pentru eliberarea Palestinei [P.F.L.P ] si Fatah Al-Intifada) au reusit astfel sa intre in tabara si sa loveasca pozitiile ISIS de-a lungul strazilor Loubya si Safad reusind sa ucida mai multi teroristi. Unele surse afirma faptul ca fortele pro-guvernamentale au avansat si in interiorul districtului Al-Tadamon reusind sa elibereze mai multe blocuri.

Aceasta patrundere neasteptata a fortelor pro-guvernamentale in tabara palestiniana Yarmouk i-a facut pe cei din ISIS sa negocieze pacea si o posibila alianta cu Jabhat Al Nusra ( Al Qaeda ) pentru a impedica fortele pro-guvernamentale sa avanseze asta la doar cateva zile dupa ce aceste 2 factiuni ( ISIS si Jabhat Al Nusra ) au terminat sa se lupte intre ele.

___

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a preluat luni controlul mai multor puncte din interiorul taberei de refugiaţi palestinieni Al-Yarmuk, la sud de capitala Siriei, Damasc, în urma luptelor cu Frontul al-Nusra, ramura siriană a mişcării al-Qaida, transmite agenţia EFE.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG ce reprezintă opoziţia moderată siriană, SI a cucerit zona unde să află compania de electricitate de la Al-Yarmuk, sediul consiliului local, precum şi alte perimetre din apropiere.

Citește și: Cristian Tudor Popescu e DEVASTATOR: A servit ca o HANDICAPATĂ locomotor

Acelaşi ONG mai semnalează că armata siriană a lansat proiectile asupra mai multor puncte din acea zonă. SI a pornit cu un an în urmă o ofensivă pentru cucerirea taberei de la Al-Yarmuk, situată la numai cinci kilometri de centrul Damascului.

Conform Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA), în tabără s-ar afla în prezent circa 10.000 de civili. Această agenţie a avertizat asupra consecinţelor grave pe plan umanitar ce le-ar putea avea confruntările armate care se desfăşoară de pe 6 aprilie între grupările extremiste, în lupte fiind folosit inclusiv armamentul greu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Apple extrage aur de zeci de milioane de euro din telefoanele și computerele vechi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.