Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul, amenințat cu proteste din cauza imigranților

pru

Președintele Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, a transmis astăzi o interpelare premierului Dacian Cioloș pe tema ”Respingerii imigranților care vin din Orient în România”. În interpelarea sa, Diaconu îl amenință pe Cioloș cu proteste dacă nu va respinge cotele obligatorii.

Iată textul integral al interpelării:

”Domnule prim-ministru

În România au început să vină imigranții repartizați prin cote obligatorii în ciuda opoziției publice din România față de acest proces impus de la Bruxelles și al cărui avocat oficial la nivelul UE este Cancelarul Germaniei Angela Merkel. În condițiile în care populația României s-a exprimat în diverse feluri împotriva primirii de imigranți din Orient, vă întreb, domnule prim-ministru, de ce Guvernul condus de Dvs. continuă acest proces?

Iată numai un exemplu de protest civic îndreptat împotriva găzduirii de imigranți. La inițiativa Partidului România Unită Organizație Bumbești Jiu (județul Gorj), partid pe care îl reprezint în Parlament, s-au adunat 1907 semnături de la locuitorii orașului, semnături pe care vi le atașez la prezenta interpelare, prin care aceștia vă transmit că doresc retragerea Centrului Bumbești Jiu de pe lista Centrelor Regionale de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de Azil destinate imigranților și nensuținerea introducerii acestui centru pe lista Centrelor de Permanență destinate imigranților veniți în România.

Situații similare de protest există în toate localitățile menite a adăposti imigranți în centre de cazare, chiar dacă nu toate comunitățile au adunat semnături în acest sens. Pe data de 3 martie, la Galați, mai mulți membri ai Partidului România Unită au protestat în centrul orașului împotriva venirii imigranților în Galați. Locuitorii din Ardud, Satu Mare, au protestat și ei împotriva cazării imigranților pe raza localității. Iar protestele de acest fel se vor înmulți și vor crește în intensitate.

În acest condiții, aveți obligația să oferiți un răspuns public românilor cu privire la încăpățânarea Guvernului de a continua procedurile de primire a imigranților în ciuda dorinței manifeste a românilor ca acest lucru să nu se întâmple!

Iată și argumentele punctuale ale locuitorilor din Bumbești Jiu împotriva Centrului Regional de Cazare de pe raza localității lor:

”1.U.M. Sadu este o unitate funcțională care produce muniție, situată la o distanță de aproximativ un kilometru de Centrul de Cazare și Proceduri Bumbești Jiu, destinat migranților

1.1 Conform datelor de pe site-ul Prefecturii Gorj, document nesecret, în cadrul U.M. Sadu se găsesc substanțe chimice periculoase folosite în procesul de producție, U.M. Sadu intrând sub incidența HGR nr. 804 din 25.07.2007 privind ”controlul activităților care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanțe periculoase”. Acest obiectiv prezintă risc mare de explozie și incendiu datorită cantităților de substanțe periculoase vehiculate în procesul de producție care ar putea avea efect asupra populației din afara amplasamentelor în cazul formării ”norului toxic” condus de vânt pe o anumită distanță necontrolabilă.

2.Distanța dintre Curtea Centrului pentru Imigranți și Curtea Școlii Generale (clasele 1-8) este e doar 15 metri

3.Distanța dintre curtea Colegiului Mihai Viteazu (clasele 9-12) și Curtea Centrului pentru Imigranți este de zero metri, ele fiind gard în gard, Colegiul fiind amplasat la o diferență de nivel de aprox 10-15 metri față de amplasarea Centrului pentru Imigranți. Imigranții vor putea privi relaxați direct la baza sportivă a liceului, în camerele de internat dedicate elevilor sau în sălile de curs când elevele se schimbă pentru ora de sport. Vă asigurăm cu exactitate că se vede perfect din acele clădiri ale centrului pentru imigranți direct în sălile de curs/internat ale liceului deoarece o parte din noi am terminat liceul în Sadu.

4.Căminul pentru copii, creșa, grădinița, toate sunt amplasate la aproximativ 500 de metri de Centrul pentru refugiați.

5.Clubul Elevilor – situat la aproximativ 150 de metri de Centrul pentru Imigranți.

6.Casa Vanelor Bumbești Jiu – stația de epurare și alimentare cu apă potabilă a orașului Bumbești Jiu, lacul de acumulare artifical pentru apă potabilă al orașului – la o distanță de 500-1000 de metri de U.M. Sadu

7. Fabrica de exploatare și prelucrare a lemnului și depozitul aferent din Bumbești Jiu, situate la o distanță de aprox. 2-3 km

8.Depozitul de muniție de la Curtișoara siutat la aprox. 5 km de Centrul pentru Imigranți

9.Depozitul de explozibil de la Cariera de Piatră – Porceni situat la 2-2,5 km de centrul destinat imigranților

10.Depozitul de explozibil de la Cariera de Piatră – Meri, situat la 2,5-3 km de centrul destinat imigranților

11.Bazinul hidrografic al râului Jiu, pe sectorul de defileu cuprins între localitățile Livezeni (confluența Jiului de Est cu cel de Vest) și Bumbești Jiu

12. Unul din cele mai importante drumuri de legătură dintre Oltenia și Transilvania – trecătoarea Lainici, începe la nord de orașul Bumbești Jiu și se termină la sud, cu o lungime de 29 de km și este străbătută de DN 66. Și calea ferată simplă electrificată – una dintre cele mai spectaculoase căi ferate, cu cele mai multe tunele din România, Bumbești-Livezeni-Petroșani, singura legătură între Gorj și Hunedoara.

13. La nivelul județului Gorj se găsesc depozite și rezervoare cu capacități de stocare a substanțelor periculoase la 10 operatori economici sursă de risc clasificați conform HG 804/2007

14. Exploatări petroliere în perimetrele: Hurezeni, Țicleni, Licurici, Bustuchin, Logrești, Stejari, Căpreni, Stoina, Crușet, Bălteni, Vladimir, Bărbătești, Turburea (extracția petrolului și gazelor naturale)

15. 129 de morți în atentatul terorist de la Paris

16.Două capitale europene închise din cauza atentatelor: Paris, Bruxelles, plus capitala Landului Bavaria, Munchen

17.Atentatul din Turcia (octombrie 2015), soldat cu 103 morți și 250 de răniți, la Ankara

18. 10 morți și 22 de persoane rănite într-un atentat cu mașină capcană în sud-estul Turciei

19.Incidentul din Germania când peste 1000 de imigranți au fugărit și violat sute de femei, peste 600 dintre ele depunând plângere la începutul anului 2016

20. Alte zeci de incidente similare din Germania, făcute publice

21. Zeci de fete violate de refugiați în Finlanda

22. Nenumărate atentate în toată lumea.

Și enumerarea incidentelor și a motivelor pentru care vrem ca Centrul Bumbești jiu să fie scos de pe lista Centrelor Regionale de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de azil destinate imigranților ar putea continua la infinit”.

Domnule prim-ministru,

Argumente similare există în toate zonele din România în care doriți să aduceți imigranți. Peste tot există copii, școli, obiective strategice și cetățeni care sunt puși în pericol de venirea imigranților.

Situația venirii imigranților din Orient în România este mult mai gravă decât lasă autoritățile să se vadă, iar protestele cetățenilor în această privință nu se vor lăsa așteptate. În condițiile în care alocațiile pentru copii în România sunt de 84 de lei, suma de peste 100 de euro pe lună pentru întreținerea unui imigrant reprezintă un afront la adresa familiilor din România care fac cu greu față costurilor de creștere a copiilor, precum și un total dispreț la adresa pensionarilor care se zbat să supraviețuiască cu pensii de mizerie.

În acest condiții, vă solicit în numele cetățenilor României să opriți de îndată primirea imigranților ca singură soluție de a proteja poporul român de pericolele pe care imigranții le aduc cu ei oriunde ajung”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.