Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Cioloş le-a premiat pe handbalistele naţionalei: Ce le-a promis şeful Guvernului

Premierul Dacian Cioloş le-a premiat pe handbalistele naţionalei României care au reuşit să câştige medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca. Şeful Guvernului a declarat miercuri că ar trebui lansată o dezbatere privind acordarea unor rente viagere sportivilor de performanţă după retragerea din activitate, arătând că există argumente pentru un astfel de demers.

Citeşte şi: DNA a trimis în judecată mai mulţi grei din Timişoara: De ce sunt acuzaţi

"A fost o solicitare de rentă viageră, un fel de pensie pentru sportivii care ies din performanţă şi care îşi dedică prima parte din viaţă foarte mult sportului şi, probabil, asta îi împiedică să evolueze pe alte părţi care le-ar putea permite să primească resurse financiare cu care să trăiască după ce au făcut performanţă. Nu putem aloca, noi nu mai avem bani de alocat, pentru că bugetul este aprobat şi ştiţi că este foarte strâns. Oricum, nu sunt lucruri care se fac de pe o zi pe alta, sunt lucruri care trebuie gândite, dar mi se pare important să lansăm o dezbatere pe tema aceasta, apropo de toate discuţiile de acum cu pensiile speciale şi aşa mai departe. Aici chiar cred că merită să avem o discuţie pentru că sunt argumente în spate", a afirmat Cioloş, la Palatul Victoria, după ce a premiat handbalistele care au câştigat medaliile de bronz la ediţia din acest an a campionatului mondial.

Citeşte şi: Noi decrete semnate de Klaus Iohannis: Ce a decis şeful statului cu pensiile aleşilor

Narcisa Lecuşanu a precizat ziariştilor că a solicitat membrilor Guvernului să acorde o rentă viageră şi pentru sportivii care au obţinut argint şi bronz la campionate mondiale. "Handbalul românesc mai deţine o medalie de argint în 1973 şi una în 2005 la campionatele mondiale, o medalie de bronz la campionatele europene din 2010. Echipa aceasta minunată a obţinut un bronz la campionatul mondial şi rugămintea noastră, a tuturor celor care am făcut ceva în handbalul românesc, cele care am câştigat aceste medalii, a fost să ne sprijine şi pe noi să primim o rentă viageră, pentru că acum primesc rentă viageră numai medaliile de aur de la Mondiale şi Europene şi cele trei medalii de la jocurile olimpice. Considerăm că şi cele două medalii obţinute la competiţii foarte puternice trebuie răsplătite cu o rentă viageră. Aceasta a fost solicitarea noastră către cei care guvernează acum. Suntem sigure că nu se va întâmpla imediat, ţara are foarte multe probleme şi sper din suflet, pe parcurs, acest Guvern să se gândească şi la noi", a spus sportiva.

Citeşte şi: Cântăreţii, interlopii sau parlamentarii primesc indemnizații URIAȘE de revoluționari / LISTA

După premierea echipei naţionale de handbal feminin, premierul Cioloş a vorbit cu preşedintele Federaţiei de Handbal, Alexandru Dedu, care i-a solicitat o discuţie privind o nouă sală de sport, lucru cu care prim-ministrul a fost de acord.

Premierul Dacian Ciolos a premiat, miercuri, la Palatul Victoria, echipa naţionala de handbal feminin a României pentru obţinerea locului III la Campionatul Mondial din Danemarca, sportivele urmând să primească fiecare 60.000 lei, spun cei de la Agerpres.

Citeşte şi: Scandal în ”Beciul Domnesc” unde este Dan Șova: Ce s-a întâmplat în Arestul Central

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.