Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul David Cameron, decizie despre un al doilea referendum despre Brexit

thecommentator.com
brexit

Marea Britanie nu va organiza un al doilea referendum cu privire la apartenenţa sa la Uniunea Europeană dacă rezultatul consultării din 23 iunie va fi unul strâns, a declarat marţi prim-ministrul David Cameron, transmite Reuters.

Cu mai puţin de şase săptămâni înaintea datei referendumului, sondajele de opinie indică rezultate contradictorii cu privire la opţiunile alegătorilor, unele anticipând un rezultat pe muchie de cuţit.

Citește și: Acestea sunt cele mai ciudate legi din Europa: Citești și te crucești

Într-un interviu apărut marţi în cotidianul Daily Mirror, liderul Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP, anti-UE), Nigel Farage, a declarat că, dacă rezultatul va fi favorabil rămânerii în UE, cu un scor strâns de 52%-48%, dezbaterea va echivala cu o 'afacere neterminată'. 'În cazul în care campania pentru rămânere (în UE) va câştiga cu două treimi la o treime, aceasta va pune capăt' dezbaterii, a punctat Farage.

Solicitat de un reporter să comenteze afirmaţiile liderului UKIP, premierul Cameron a replicat că acestea arată că susţinătorii ieşirii din UE se îndreaptă spre eşec.

Citește și: Țara care a introdus pedepse pentru copiii care-și neglijează părinții

'Cred că, atunci când oamenii încep să vorbească despre un al doilea referendum înainte chiar ca primul să fi avut loc, aceasta demonstrează în mod clar că pierd disputa', a afirmat Cameron, cu ocazia unui eveniment găzduit de Forumul Economic Mondial (WEF), scrie agerpres.ro.

'O spun cât se poate de clar: un referendum este un referendum, se întâmplă o dată într-o generaţie, este o oportunitate unică în viaţă', a adăugat premierul, subliniind că 'nu poţi avea referendumuri la nesfârşit'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.