Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Greciei iese la atac: Îi dă ultimatum Angelei Merkel

alexis tsipras

Premierul grec, Alexis Tsipras, a făcut apel la cancelarul german, Angela Merkel, să trimită mai repede experţi în Grecia pentru a ajuta la aplicarea acordului dintre Uniunea Europeană şi Ankara privind trimiterea înapoi în Turcia a mii de solicitanţi de azil, relatează marţi agenţia DPA. În cadrul unei convorbiri telefonice, Tsipras i-a cerut, de asemenea, cancelarului Merkel să exercite presiuni asupra Turciei pentru a pune capăt acţiunilor traficanţilor şi pentru a întări prezenţa NATO în Marea Egee, potrivit purtătoarei de cuvânt a guvernului elen, Olga Gerovasili.

Acordul UE-Turcia, încheiat săptămâna trecută la Bruxelles, prevede ca toţi migranţii care sosesc în insulele greceşti începând cu data de 20 martie şi care nu se califică pentru azil să fie trimişi înapoi în Turcia. Conform unei surse europene, acordul va costa 280 milioane de dolari pentru următoarele şase luni şi prevede desfăşurarea a 4.000 de experţi, judecători, translatori, personal din domeniul securităţii, al poliţiei şi din alte categorii, potrivit Comisiei Europene. Începând din 4 aprilie, UE intenţionează să demareze relocalizarea, câte un solicitant de azil sirian direct din Turcia pentru fiecare refugiat sirian returnat din Grecia în Turcia, fiind vorba de până la maximum 72.000 de persoane. Ministerul german pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) a anunţat marţi că un grup de cinci experţi va pleca în Grecia ''în următoarele zile'' pentru a evalua situaţia din teren.

Un purtător de cuvânt a indicat că, în total, 100 de experţi pe probleme de azil şi personalul administrativ vor fi desfăşuraţi la momentul oportun, dintre care mulţi au cunoştinţe de greacă şi arabă, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.