Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul interimar cere explicatii publice pe tema 'ultimei mizerii' a ministerului Energiei

electrica

Premierul interimar Sorin Campeanu a solicitat ministrului Energiei sa dea explicatii publice privind situatia de la Electrica, care a fost caracterizata drept o ultima 'mizerie' a unui 'guvern mort' de catre ONG-uri.

"Domnul ministru Gerea, avem o problemă la Electrica, vă rog să clarificaţi această problemă printr-un comunicat", i-a spus premierul interimar ministrului Energiei, Andrei Gerea, la începutul şedinţei săptămânale a Executivului, iar acesta a răspuns afirmativ.

"Da, domnule prim-ministru, vom da un comunicat de presă. E vorba de o măsură luată în mod public şi transparent în urmă cu 45 de zile şi pentru a fi pusă în aplicare avem nevoie şi de votul altora", a explicat Gerea.

Citeste si: Un ultim abuz: 'Un guvern mort care încă mai face mizerii'

Masura criticata este cea propusa de Ministerului Energiei pentru trecerea de la un Consiliu de Administrație cu cinci membri la unul cu șapte membri. Decizia presupune demiterea actualului Consiliu și numirea de noi membri. Statul deține, prin Ministerul Energiei, o participație de 48,78% la Electrica, fiind cel mai mare acționar.

Electrica tocmai a castigat aproape 500 de milioane de euro dupa listarea la bursa facuta cu fast de premierul demisionar Victor Ponta. Reprezentantii ONG considera ca ministrul Andrei Gerea vrea schimbarea CA al Electrica pentru a putea profita de pe urma acestui castig al companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.