Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian propune ajutorul Israelului pentru victimele seismului din Iran

benjamin netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a propus ca Israelul să furnizeze prin intermediul Crucii Roşii ajutor medical victimelor seismului care s-a soldat cu peste 400 de morţi în Irak şi mai ales în Iran, ţară considerată inamic al statului israelian, informează miercuri AFP, conform agerpres.ro

'După ce am văzut imaginile sfâşietoare cu bărbaţi, femei şi copii acoperiţi de dărâmături, am dat ordin să propunem Crucii Roşii acordarea de asistenţă medicală pentru victimele irakiene şi iraniene', a declarat Netanyahu marţi seara. 

Premierul israelian a făcut aceste declaraţii, difuzate miercuri de mass-media din Israel, în cadrul unui discurs video destinat participanţilor la Conferinţa federaţiilor evreieşti din America de Nord, reunite la Los Angeles, în California. 

'Am afirmat de nenumărate ori că nu avem un conflict cu poporul iranian. Conflictul nostru se referă strict la regimul tiranic ce i-a luat ostatici (pe iranieni) şi care ne ameninţă cu distrugerea. Însă simţul nostru al umanităţii este mai puternic decât ura lor', a adăugat premierul Netanyahu. 

Potrivit mass-media israeliene, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a respins propunerea lui Netanyahu din cauza faptului că autorităţile iraniene refuză orice contact cu Israelul. Israelul şi Iranul se consideră reciproc ţări inamice. Liderii israelieni nu încetează să denunţe planurile, în opinia lor, hegemonice ale Teheranului în Siria şi Liban, ţări ce se învecinează cu Israelul, precum şi ambiţiile nucleare iraniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.