Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian, reacţie după ce a fost făcut "laş" de un oficial SUA

benjamin netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri ca este tinta unor critici "anonimi" doar pentru ca apara Israelul si interesele de securitate ale acestuia, dar a subliniat ca "pretuieste" alianta cu SUA în pofida disputelor, relateaza Haaretz, potrivit Mediafax.

"Când sunt presiuni ca Israelul sa renunte la securitatea sa, cel mai usor lucru pe care îl poti face este sa cedezi. Primesti aplauze, ceremonii pe coline înverzite, apoi vin rachete si tuneluri", a declarat Netanyahu în fata Knessetului (Parlamentul israelian) la câteva ore dupa ce un oficial american a fost citat calificându-l drept "las".
"Nu sunt pregatit sa fac concesii care sa pericliteze statul nostru", a spus Netanyahu. "Înteleg, interesele noastre nationale, având pe primul loc securitatea si unitatea Ierusalimului, nu sunt printre interesele principale ale acestor forte anonime care ne ataca pe noi si pe mine personal. Sunt atacat doar pentru ca apar statul Israel. Daca nu as fi ferm în privinta intereselor noastre nationale, nu as fi atacat", a explicat el.
"Respect si pretuiesc conexiunea profunda cu Statele Unite", a adaugat Netanyahu. "De la înfiintarea statului, am avut disputele noastre si au fost câteva. Am vazut de-a lungul timpului, an dupa an, cum creste sprijinul în rândul publicului american. Alianta strategica dintre tarile noastre continua si va continua", a precizat premierul israelian.
Citeşte şi: Oficial american: Benjamin Netanyahu este un premier "laş"
Biroul de presa al lui Netanyahu a lansat miercuri o contraofensiva la adresa administratiei Obama, dupa ce un oficial american a fost citat de jurnalistul publicatiei The Atlantic Jeffrey Goldberg afirmând ca Netanyahu este "un premier las", preocupat doar de supravietuirea sa politica.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.