Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelien i-a cerut ONU să desfiinţeze agenţia pentru ajutorarea palestinienilor

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut duminică ONU să desfiinţeze UNRWA, agenţia sa pentru ajutorarea refugiaţilor palestinieni, pe care el o acuză că este una anti-israeliană, anunţă un comunicat al biroului său de presă, informează AFP preluat de agerpres.

Netanyahu a precizat că a prezentat această propunere în timpul vizitei întreprinse săptămâna trecută, în Israel, de către reprezentanta SUA la ONU, Nikki Haley, care a acuzat inclusiv Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, cu sediul la Geneva, de atitudine părtinitoare împotriva Israelului. 

"I-am spus că a venit momentul ca ONU să reconsidere menţinerea UNRWA", se mai spune în comunicat.

Potrivit lui Netanyahu, în timp ce milioane de alţi refugiaţi din întreaga lume se află în grija Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), palestinienii sunt singurii care dispun de o agenţie doar pentru ei. 

"În cadrul UNRWA există o puternică ostilitate faţă de Israel", a mai spus premierul israelian în timpul reuniunii săptămânale a guvernului său. 

Purtătorul de cuvânt al UNRWA, Chris Gunness, a reacţionat, afirmând că viitorul agenţiei nu poate fi decis în mod unilateral. 

Acest organism gestionează sutele de şcoli care primesc copii palestinieni în Fâşia Gaza, în Cisiordania ocupată şi în Ierusalimul de Est anexat, precum şi în Liban, Iordania şi în Siria. UNRWA distribuie ajutoare şi a deschis centre de învăţământ, dispensare şi oferă servicii sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.