Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul italian: Summitul G7 din Italia va transmite cel mai puternic mesaj împotriva terorismului

Libya Prospect
Gentiloni

Liderii G7 (grupul principalelor state industrializate ale lumii) trebuie să transmită 'cel mai puternic mesaj posibil' împotriva terorismului la summitul care are loc la sfârşitul acestei săptămâni la Taormina, în Sicilia, a subliniat marţi premierul italian Paolo Gentiloni, a doua zi după sângerosul atac de la un concert pop din Manchester, relatează DPA. "Ne ocupăm în aceste momente ca reuniunea G7 de la Taormina să trimită cel mai puternic mesaj cu putinţă de angajare comună extraordinară împotriva terorismului", se arată într-un comunicat făcut public de şeful guvernului de la Roma.

"Avem ocazia de a reafirma unanim, la Taormina, că laşitatea celor care omoară tinere şi tineri nu va triumfa asupra libertăţii", se adaugă în comunicat. Potrivit celui mai recent bilanţ, 22 de oameni au murit - inclusiv copii - şi cel puţin 59 au fost răniţi într-un presupus atac cu sinucigaş cu bombă produs imediat după încheierea unui concert pop în oraşul britanic Manchester, luni seara târziu.

Premierul italian a menţionat că la sediul Ministerului de Interne de la Roma este prevăzută pentru după-amiaza de marţi o reuniune a autorităţilor italiene implicate în combaterea terorismului, pe fondul preocupărilor de securitate create de vizita preşedintelui american Donald Trump şi a summitului G7 care are loc vineri şi sâmbătă. Donald Trump, aşteptat la Roma în cursul după-amiezii, are programate pentru miercuri întrevederi cu Papa Francisc, premierul Gentiloni şi preşedintele italian Sergio Mattarella. Poliţia a planificat restricţii de circulaţie în apropierea Vaticanului, a Ambasadei şi reşedinţei ambasadorului SUA, precum şi a palatului prezidenţial, conform Agerpres.

Paolo Gentiloni a ţinut să-i asigure pe toţi italienii, în comunicatul de marţi, că pot conta "pe fermitatea şi profesionalismului aparatului nostru în ce priveşte desfăşurarea vizitelor şi evenimentelor internaţionale, dar şi apărarea întregului teritoriu naţional".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.