Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Italiei, apel la UE după Brexit: Trebuie să se pună capăt...!

matteo-renzi-premier-2

Premierul italian Matteo Renzi a făcut apel să se pună capăt politicilor de austeritate, după criza provocată de Brexit în Uniunea Europeană, conform unui articol publicat duminică în cotidianul economic Il Sole 24 Ore din Italia, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Politicile de austeritate au închis orizontul. Au transformat viitorul într-o ameninţare. Au amplificat teama", a scris şeful guvernului italian, care urmează să se întâlnească luni la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele francez Francois Hollande.

Vezi şi: Miliardarul George Soros dă verdictul: Destrămarea UE este ireversibilă

Deşi este necesar "să avem ordine în conturi" şi "să nu susţinem greierul în detrimentul furnicii", este de asemenea esenţial să fie sprjinită creşterea economică în Uniunea Europeană, a adăugat el. 

"Dacă nu există creştere, nu există locuri de muncă. Dacă nu există investiţii, nu există ziua de mâine. Dacă nu există flexibilitate (bugetară), nu există comunitate", a afirmat premierul italian.

Vezi şi: Britanicii din Europa au intrat în panică. Mişcări de trupe după Brexit

Italia pledează de mult timp pentru relaxarea regulilor privind disciplina bugetară apărată cu fermitate de Germania şi pentru o politică de investiţii în favoarea creşterii. 

Uniunea Europeană este în criză, însă în continuare prezentă, chiar dacă astăzi trebuie să o 'reînnoim', a mai scris Renzi, care a avut sâmbătă seară un dineu cu preşedintele francez, înaintea întâlnirii de luni de la Berlin, cu o zi înainte de summitul european centrat pe consecinţele Brexit-ului. 

"Europa nu este terminată. Ea există în continuare. Trebuie doar să fie eliberată de resentiment, de proceduri şi de miopie", a adăugat el.

Vezi şi: BREXIT-ul este imposibil! Băsescu anunţă două BOMBE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.