Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Mark Rutte şi-a lansat campania electorală, cu un slogan mizează pe 'normalitate'

olanda

Premierul olandez Mark Rutte a făcut apel luni la cetăţeni să voteze pentru 'normalitate' la viitorul scrutin legislativ, într-o încercare de a atrage alegătorii extremei-drepte, transmite AFP. Într-o scrisoare deschisă adresată 'tuturor olandezilor', apărută pe o pagină întreagă în mai multe ziare, Rutte, care vrea să obţină al treilea mandat, a lansat sloganul de campanie al formaţiunii sale, Partidul Popular Liberal şi Democrat (VVD): 'Să acţionăm. Normal'. Sloganul face referire la o expresie cunoscută din societatea olandeză.

Rutte, care se prezintă ca un candidat al statu-quo-ului, a promis la mijlocul lunii ianuarie că nu va forma o coaliţie cu Partidul Libertăţii (PVV) al deputatului anti-islam Geert Wilders, care conduce în sondaje. În scrisoarea sa deschisă, însoţită de o fotografie în care zâmbeşte, el se adresează "persoanelor care refuză să se adapteze, criticând obiceiurile noastre şi respingând valorile noastre" şi le spune: "Acţionaţi normal sau plecaţi". "Uneori, pare că nimeni nu mai acţionează normal", a scris el, vorbind de asemenea despre "persoanele asociale, care au impresia că au întotdeauna prioritate, care lasă gunoiul pe stradă, care scuipă conductorii de tren sau de tramvai".

"Dar soluţia nu este de a pune toată lumea în acelaşi sac, de a insulta sau expulza din ţară grupuri întregi", a adăugat el. În vară, Mark Rutte a stârnit o polemică spunându-le la televiziune tinerilor de origine străină că dacă nu acceptă valorile olandeze, atunci pot să plece. Cu două luni înainte de alegerile legislative, PVV al lui Geert Wilders conduce în sondaje, însă, în ultimul timp, VVD a redus diferenţa, conform ultimelor date disponibile, publicate la 18 ianuarie, conform Agerpres. Olandezii vor da startul la 15 martie unui an plin de alegeri cruciale în Europa, printre are scrutinul prezidenţial din Franţa şi cel legislativ din Germania, organizate pe fondul amplificării poziţiilor populiste şi anti-UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.