Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Mihai Tudose a fost prins cu MINCIUNA: Ce a spus NEADEVĂRAT, marți seara, la TVR / FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai tudose

Premierul Mihai Tudose susţine că a votat cu două mâini în Parlamentul României împotriva exploatărilor cu cianuri. Titularul de la Palatul Victoria a făcut această afirmaţie în direct la TVR, la o emisiune în direct. Site-ul Camerei Deputaţilor îl contrazice însă şi anunţă că Tudose a votat fix invers.

Citește și: BNR a sancționat două bănci! Una este foarte cunoscută! Cu ce au greșit băncile

În ziua de 10 decembrie când s-a pus la vot un amendament al deputatului de atunci Remus Cernea. Au fost prezenți 171 de deputați, au fost 59 de voturi pentru interzicerea cianurii (din care șase de la PSD) și 100 împotrivă. Nouă deputați s-au abținut și trei nu au votat. Interesant este că atât actualul premier Mihai Tudose, cât și fostul premier Sorin Grindeanu au votat NU, conform cotidianul.ro. ”Am votat şi eu cu două mâini în Parlament pentru interzicerea cianurilor. Sunt costuri imense şi atunci din nou amanetăm viitorul copiilor şi nepoţilor... Haideţi să vedem unde este calea de mijloc pentru că folosirea extremelor - exploatăm totul într-un an cu cianuri şi după noi potopul, iar la capătul celălalt este să nu mai exploatăm nimic, niciodată în România şi asta e. Haideţi să o facem la modul raţional şi foarte, foarte safe şi din punct de vedere al mediului şi să o facem noi, nu alţii”, a spus Tudose la TVR.

Citește și: De necrezut! Instituția publică din România care nu dorește să admită că e publică

Premierul susţine că exploatarea resurselor minerale nu trebuie blocată prin declararea de către UNESCO a zonei Roşia Montană în arie protejată. ”Nu putem să declarăm toată România o arie protejată şi să ne întoarcem eventual la celebrele versuri «Munţii noştri aur poartă/ Noi cerşim din poartă-n poartă». Să lăsăm o cale deschisă, poate nu acum, poate nu peste 5 ani sau 10 ani. Poate peste 20 de ani când tehnologiile avansează şi nu vom mai folosi nici cianuri, nici halde imense de steril. Un alt tip de exploatare... Nu putem amaneta şi viitorul nepoţilor, nu doar al copiilor. Este o dezbatere care va trebui să aibă loc”, a declarat Tudose.

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.