Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Moldovei critică decizia lui Igor Dodon de a semna memorandum cu Uniunea Euroasiatică

Pavel Filip

Premierul moldovean Pavel Filip a atenţionat miercuri că un eventual memorandum de colaborare dintre Chişinău şi Uniunea Economică Eurasiatică este nepotrivit, iar acordarea pentru Republica Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii este inoportună, informează Radio Chişinău.

Răspunsul guvernului la solicitările de săptămâna trecută ale preşedintelui Igor Dodon a fost publicat pe o reţea de socializare chiar de către şeful statului. Potrivit acestuia, Pavel Filip spune că autorităţile de la Chişinău nu vor putea realiza prevederile unui eventual memorandum cu Uniunea Economică Euroasiatică, deoarece acest lucru este în contradicţie cu prevederile Acordului de Asociere pe care Republica Moldova l-a semnat cu Uniunea Europeană. 'În viziunea guvernului, atât semnarea memorandumului în cauză, cât şi solicitarea statutului de observator pe lângă Uniunea Economică Euroasiatică sunt inoportune, având în vedere faptul că acestea nu vor aduce ţării noastre dividende economice sau politice palpabile. Aceşti paşi nechibzuiţi sunt de natură să submineze stabilitatea social-politică din ţara noastră care şi aşa este fragilă', se spune în scrisoarea menţionată.

Mai mult, Filip subliniază că statutul de observator nu poate fi obţinut fără ca acest lucru să fie cerut şi de guvern. În replică, Igor Dodon a scris într-o postare pe Facebook că memorandumul dintre Republica Moldova cu Uniunea Economică Eurasiatică va fi totuşi semnat. 'Presedintele are legitimitate şi mandatul majorităţii cetăţenilor acestei ţări şi nu voi permite nimănui să se interpună între mine şi popor. Memorandumul cu Uniunea Eurasiatică va fi semnat. Şi punctum', a scris Dodon, conform Agerpres.

Marţi, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-o conferinţă de presă în care a făcut bilanţul primelor 100 de zile de mandat că va semna la 3 aprilie un 'acord-cadru de colaborare' între Republica Moldova şi Uniunea Economică Eurasiatică, indiferent de opoziţia guvernului proeuropean de la Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.