Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Moldovei l-a primit pe şeful Delegaţiei UE la Chişinău, cu prilejul încheierii mandatului acestuia

Pavel Filip

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, l-a primit luni pe şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, cu prilejul încheierii mandatului acestuia, informează un comunicat de presă al guvernului Republicii Moldova. Potrivit sursei citate, premierul Filip i-a mulţumit ambasadorului UE pentru sprijinul şi dedicarea manifestate faţă de Republica Moldova şi, în special, faţă de cetăţenii săi, în cei patru ani de activitate. Această perioadă, potrivit premierului, a fost una tumultoasă, cu urcuşuri şi coborâşuri, în care Republica Moldova s-a confruntat cu o criză politică, bancară şi economică, dar a avut parte şi de succese, printre care regimul liberalizat de vize cu UE şi Acordul de Asociere cu UE.

'Apreciem mult că UE a continuat să fie alături de Republica Moldova, care prin unele evenimente a dezamăgit în 2015. Apreciem că nu ne-aţi abandonat şi aţi fost alături de noi. Obiectivul nostru este ca oamenii să trăiască mai bine, în bunăstare, şi să asigurăm integrarea ţării în UE', a arătat premierul Pavel Filip.

El a subliniat că guvernul de la Chişinău va lucra intens asupra realizării noii Foi de Parcurs privind acţiunile prioritare pentru semestrul al II-lea al anului, agreate în comun cu Parlamentul, document în care se regăsesc şi acţiunile pe termen scurt propuse în noua Agendă de Asociere RM-UE pentru 2017-2019, dar şi unele condiţionalităţi din programele de asistenţă financiară prevăzute de UE. Premierul s-a referit şi la agenda largă de reforme a guvernului, printre care, reforma administraţiei publice centrale, menţionând importanţa asistenţei macrofinanciare din partea UE pentru Republica Moldova. Executivul va întreprinde toate acţiunile care se impun pentru a administra cât mai eficient asistenţa financiară venită din exterior, a indicat Filip, conform Agerpres.

La rândul său, ambasadorul Pirkka Tapiola a îndemnat guvernul Republicii Moldova să se concentreze în continuare pe promovarea reformelor, care să fie în beneficiul cetăţenilor, printre acestea oficialul UE evidenţiind reforma administraţiei publice, a educaţiei şi a sistemului vocaţional, conform comunicatului menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.