Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Moldovei se angajează să restabilească încrederea cetăţenilor în UE

pavel filip

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorii ţărilor-partenere de dezvoltare ale republicii - statele-membre ale UE, SUA, Turcia şi Elveţia - la care au participat şi membrii cabinetului de miniştri, informează Radio Chişinău. Filip a subliniat că această platformă comuna de discuţii este importantă pentru a înlesni un schimb de opinii asupra ultimelor evoluţii din Republica Moldova şi pentru a trasa priorităţile viitoare.

În acest context, Pavel Filip a vorbit despre principalele reuşite ale anului 2016, printre care încheierea unui nou acord cu FMI, deblocarea ajutorului din partea UE şi a altor parteneri bilaterali precum România, adoptarea pachetului de legi reformatoare, care a permis consolidarea transparenţei în domeniile financiar-bancar şi al justiţiei, precum şi reducerea barierelor pentru mediul de afaceri. 'Anul 2016 a fost un an de gestionare a crizei şi de stabilizare a situaţiei. 2017 va fi anul creşterii şi al investiţiilor', şi-a exprimat convingerea Pavel Filip.

Printre priorităţile agendei de reforme stabilita de guvernul de la Chişinău, Filip a evidenţiat reforma în domeniul administraţiei publice, sănătăţii, în sistemul de achiziţii publice, al ocupării forţei de muncă şi în sistemul de salarizare în sectorul bugetar. 'Multe din reforme sunt nepopuliste, dureroase şi ambiţioase, dar absolut necesare pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor Republicii Moldova. Ne vom ţine de ele, încercând sa comunicăm cât mai eficient, atât reformele în sine, cât şi sprijinul UE. Pentru mine e foarte important sa facem din nou UE populară în Republica Moldova', a declarat şeful executivului de la Chişinău.

Pavel Filip a solicitat partenerilor de dezvoltare ca la stabilirea noului cadru de parteneriat strategic să se tina cont de această agendă de reforme, subliniind că este important ca Republica Moldova să fie susţinută. El a reiterat ca drumul european rămâne "un proiect de ţară, de interes naţional, iar guvernarea va face tot ce îi sta în puteri pentru a restabili încrederea cetăţenilor în parcursul european şi în UE", conform Agerpres.

La rândul lor, diplomaţii au încurajat autorităţile de la Chişinău să continue eforturile pentru a restabili încrederea cetăţenilor în parcursul european al Republicii Moldova, pentru ca avantajele lui să devină sesizabile pentru toţi cetăţenii republicii. Ambasadorii şi-au exprimat disponibilitatea de a susţine Republica Moldova în implementarea cu succes a reformelor care au drept scop îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.