Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul muntenegrean acuză Rusia de finanţarea unei campanii anti-NATO

muntenegru

Rusia pompează bani în campania electorală din Muntenegru în încercarea de a minimiza progresele ţării în drumul său către aderarea la NATO, a declarat joi premierul muntenegrean Milo Djukanovic, potrivit Reuters. 

Djukanovic, care în ultimii 25 de ani a condus Muntenegrul din funcţia de preşedinte sau din cea de prim-ministru, a afirmat că partidele de opoziţie muntenegrene sunt finanţate de Moscova, care vede în alegerile parlamentare ce au loc duminică în ţara sa drept ultima şansă de a o opri din drumul către integrarea în Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică. 

''Rusia a angajat un potenţial financiar serios, care a fost posibil prin oligarhii săi şi furnizat prin canale secrete prin Serbia şi Republica Srpska. Opoziţia tradiţională, partidele pro-sârbe sunt acum susţinătorii intereselor ruse în Balcani. Aceste alegeri sunt ultima şansă pentru opozanţii Muntenegrului şi ai Balcanilor'', a spus şeful executivului de la Podgorica. 

Cu o populaţie de 620.000 de locuitori, Muntenegrul are relaţii economice solide cu Rusia, însă Milo Djukanovic este un pro-occidental declarat. ''Stabilitatea Balcanilor Occidentali şi integrarea europeană sunt strâns legate'', a adăugat el. 

Aderarea la NATO constituie un subiect sensibil în Muntenegru, al cărei teritoriu a fost bombardat de NATO în 1999, atunci când republica făcea parte dintr-o uniune statală, alături de Serbia. Până în prezent, tratatul de aderare a Muntenegrului la Alianţa Nord-Atlantică a fost ratificat de zece state membre ale acesteia. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.