Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul recunoaște tot: Ce se întâmplă, de fapt, cu salariile de la privat și de la stat

marire_de_salariu_18530300

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că Guvernul va merge mai departe cu implementarea măsurii transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, că Legea salarizării va fi aplicată şi a dat asigurări că nu va scădea "nicio leafă".

"Da, vom merge mai departe cu ea, da, va fi aplicată Legea salarizării, nu, nu va scădea nicio leafă, de la 1 ianuarie ", a declarat Mihai Tudose, luni seară, la Antena 3, întrebat despre reproşul sindicatelor cu privire la măsura privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi dacă Guvernul va merge mai departe cu această măsură.

Citește și: Guvernul Tudose, indicații pentru o bancă românească! Pentru ce ar trebui să lupte

Premierul a adăugat că toate aceste lucruri poate nu au fost explicate de Guvern printr-un mesaj clar.

"Poate că am greşit şi noi pierzându-ne în explicaţii, în explicaţii foarte teoretice, cu foarte multe exemple, cu foarte multe analize, când până la urmă omul vrea un mesaj foarte clar. În mediul privat în niciun caz nu vor scădea, acolo pot să crească, am vorbit cu angajatorii, am vorbit cu patronatele, chiar sunt fericiţi că în aceeaşi anvelopă salarială, la aceleaşi cheltuieli cu personalul pot creşte lefurile. În ceea ce priveşte angajaţii la stat, bugetarii, toate vor creşte", a declarat premierul.

Citește și: EXCLUSIV! Guvernul a MINȚIT toți studenții – păcăleală cu legea în față

El a menţionat că vor fi făcute "reglaje fine la câteva categorii speciale" şi s-a referit din nou la situaţia sporurilor anumitor angajaţi din sistemul de sănătate.

"În ceea ce priveşte sistemul de sănătate fiindcă acolo intervin şi nişte sporuri, altele decât cele normale. Au fost şi exagerări, poate multe, şi au recunoscut-o liderii sindicali, sunt zone din medicină unde era salariul de bază la care se adăuga încă un spor de încă un salariu la care se adăugau alte sporuri de 100%. Ajungeai în final la a lua la patru salarii de bază din jocul acesta cu 100% peste 100% peste 100%. Lucrurile nu pot merge aşa şi nu erau numai pe oamenii din sistemul sanitar cei care chiar profesau, adică s-a ajuns ca o dactilografă dintr-un spital să aibă un salariu cât un profesor universitar, cu tot respectul pentru munca domniei sale, dar totuşi anumite lucruri erau scăpate de sub control din această joacă a sporurilor", a afirmat Tudose.

Citește și: Laudă SPLIT TVA, dar nu o adoptă: Cine sunt membrii Guvernului care își protejează firmele de acest sistem .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.