Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Republicii Moldova vrea prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni

pavel filip

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegaţia României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlăţean, informează guvernul de la Chişinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

 

Filip a reamintit că România este principalul partener economic şi comercial al Republicii Moldova şi a reafirmat interesul guvernului de la Chişinău pentru finalizarea proiectelor bilaterale în desfăşurare. El s-a referit explicit la gazoductul Iaşi-Ungheni, care ar trebui prelungit în România până la Oneşti, iar în Republica Moldova până în capitală. Proiectul contribuie la interconectarea Republicii Moldova la piaţa energetică europeană şi implicit la securitatea energetică a ţării.

Premierul a mulţumit României pentru sprijinul acordat ţării sale pe plan european, la nivel practic, prin ajutorul pentru promovarea reformelor, precum şi la nivel politic, prin mesajele şi acţiunile în cadrul Uniunii Europene. El a menţionat în special contribuţia României la stabilirea Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova şi reluarea activităţii comisiei mixte interguvernamentale pentru integrare europeană.

La rândul său, Corlăţean a salutat participarea premierului Republicii Moldova la şedinţa în plen a APCE şi a subliniat importanţa menţinerii cursului european al ţării, pentru care - a asigurat el - România va oferi întregul său sprijin.

Citeşte şi: Casa PIERDUTĂ de Iohannis, la primul termen în proces.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.