Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Sorin Grindeanu plusează: Vrea TRIPLAREA salariilor

inquamphotos.com / Octav Ganea
sorin grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a comentat marți, la Radio România Actualități, declaraţia ministrului Muncii Olguţa Vasilescu, conform căreia, salariile de până la 4.000 de lei se dublează, după 4.000 de lei ar fi o creştere cu 45%, spunând că și-ar dori triplarea lor „ dacă se poate şi dacă am avea resurse să facem lucrul ăsta.”

„Aţi văzut şi explicaţiile doamnei ministru. Am văzut dezbaterea publică legată de ceea ce a declarat doamna ministru, de ceea ce este la finalul acestei perioade. Mi-aş dori să triplăm, dacă se poate şi dacă am avea resurse să facem lucrul ăsta. Dar tot timpul trebuie să fim atenţi în a păstra acest echilibru între ceea ce înseamnă creştere economică, pe care noi am avut-o în ultimii ani şi care trebuie să simtă inclusiv în buzunarele fiecărui român, să se reflecte prin salarii, prin pensii mai mari, prin tot ceea ce înseamnă venituri mai mari. Dar aceste lucruri trebuie să fie în strânsă legătură cu economia şi cu dorinţa de a avea an de an creştere economică sustenabilă. Asta este ceea ce înseamnă o balanţă perfectă.”, a declarat Sorin Grindeanu, la RRA, comentând afirmațiile ministrului Muncii.

Război TOTAL între judecătoarea Camelia Bogdan și BCR

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a spus că legea salarizării unice e în dezbatere publică, iar termenul limită este sfârșitul trimestrului doi.

„Legea salarizării unice e în dezbatere publică, sunt întâlniri cu partenerii sociali în aceste zile... Eu sunt optimist că vom reuşi până când... Termenul limită, conform programului de guvernare, este sfârşitul trimestrului doi; dar lucrurile au început şi este normal pe o lege aşa de importantă să înceapă a fi discutate din timp, astfel încât aşezarea în această piramidă să fie una cât se poate de corectă şi care să reflecte ceea ce vă spuneam. Şi e foarte bine că discuţiile cu partenerii sociali, şi nu doar, au început din această lună. Sigur că ceea ce aţi spus înseamnă 2020 - 2021; dar mai e ceva. Îmi doresc ca - şi ăsta este şi spiritul acestei legi - acei care au... dincolo de salariu, e acea parte de indemnizaţii pentru funcţiile de conducere - fie că vorbim de preşedintele României, prim-ministru, preşedinţii camerelor şi mergând în jos, în piramidă - să fie legată în mod direct pe performanţa economică a României, nu sume fixe. Vă dau un exemplu: de cinci ori... salariul preşedintelui sau al primului ministru să fie de patru ori sau de cinci ori salariul mediu pe economie. Dacă economia creşte, tu având o responsabilitate, îţi creşte şi ţie venitul; dacă scade, scade venitul. E o componentă la fel de importantă, care leagă persoanele sau cei care conduc destinele ţării, sau a judeţului, sau a oraşelor, direct de performanţele economice. Şi asta este unul din principiile legii salarizării unice. Repet, o cât mai largă dezbatere, cu parteneri sociali şi nu numai, după aceea, cu toate forţele politice din Parlament, lucrurile astea trebuie să se întâmple în această formă, astfel încât, pe acel final de trimestru doi, şi anume finalul lunii iunie, să poată să ne ducă în situaţia de a avea această lege a salarizării unice.

Mai există un pericol. Au existat în ultimii ani foarte multe sentinţe definitive ale instanţelor, pe care nu le discutăm, pentru că sunt sentinţe şi care trebuie puse în practică. Foarte multe din aceste sentinţe de care trebuie să se ţină cont au aşezat anumite categorii sociale lângă această piramidă de care vorbim. De aceea, nu e o lege...”, a mai spus Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.