Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Tudose face precizări de ultimă oră privind Legea pensiilor: 'Trebuie să înţeleagă toată lumea...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat că Legea pensiilor este gata ca proiect, precizând că, în prezent, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, lucrează la o estimare tehnică privind logistica şi perioada de procesare a celor cinci milioane de dosare de pensii.

"Da, este gata. Acum doamna ministru Vasilescu lucrează cu echipa domniei sale la o estimare tehnică, în cât timp se procesează, se pot procesa cele cinci milioane de dosare, ce nevoi tehnice mai sunt, ne mai trebuie calculatoare, ne mai trebuie oameni. Sunt cinci milioane de dosare, nu-şi permite nimeni să greşească, altfel o luăm de la capăt, ştiţi, cu greşelile de la recalculare care îngroşau coada, stătea câte un om de două-trei ori la coadă pentru aşa ceva", a declarat Mihai Tudose, luni seară, la Antena 3.

Citește și: Cristian Tudor Popescu anunță primele nume de miniștri remaniați: DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE din relația Mihai Tudose - Liviu Dragnea

Premierul a explicat că viitoarea lege a pensiilor este bună pentru că prevede "creşterea punctului de pensie, stingerea unor inechităţi".

"Va mai dura un pic, cred, până când vine şi cu estimarea şi cu implementarea, va lua timp. Trebuie să înţeleagă toată lumea că nu poţi face o recalculare într-o zi, două sau într-o lună, e vorba de luni de zile", a afirmat Tudose.

Premierul a precizat că, în ceea ce priveşte recalcularea pensiilor, a adresat ministrului Muncii rugămintea ca acest proces să înceapă cu dosarele celor mai în vârstă pensionari.

"Se lucrează la aceste lucruri, când sunt gata o să vi le prezinte domnia sa şi noi toţi, în final", a mai declarat şeful Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.