Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Tudose, mişcare de efect: Important general MApN, numit consilier de stat

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose duce mai departe "tradiţia" şi se înconjoară de militari. Vineri, prim-ministrul l-a numit pe generalul (r) Petrică Lucian Foca în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Pe 31 august, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind "înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-maior – cu două stele Foca Petrică-Lucian din Ministerul Apărării Naţionale".

Vezi şi: Funeriu, 'adevărul despre aberația auxiliarelor': 'O soluţie mafiotă. Nici Biblia nu mai poate să fie folosită în şcoală'

La jumătatea lunii mai, generalul în vârstă de 57 de ani a părăsit funcţia de comandant al Diviziei 2 Infanteria „Getica”. La vremea respectivă, el a fost promovat comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite.

Lucian Foca s-a născut pe 24 august 1960, în Sinaia. Este absolvent al Liceului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.  Între 1988-1990, a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Arme Întrunite, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. În perioada 2000-2004 a fost comandant al Detaşamentului şi Batalionului de Informaţii Militare, iar între anii 2010-2014, comandant al Brigăzii de Informaţii Militare „Mareşal Alexandru Averescu”. Din 2014 s-a mutat cu serviciul la Buzău, acolo unde a condus, vreme de 3 ani, Divizia 2 Infanterie „Getica”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.