Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ungariei dă iar cu pumnul: Ce zice despre liderii europeni

Viktor Orban

Cetăţenii europeni se confruntă cu două ameninţări - una de la Bruxelles şi una reprezentată de imigranţii care vin din Sud, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, potrivit agenţiei de presă MTI.

Citește și: Sute de demisii în PNL după declarația ”distonocalm” a lui Tudor Barbu: O deputată pleacă și ea

Într-o conferinţă susţinută la Miskolc, în nordul Ungariei, Orban a precizat că ameninţarea de la Bruxelles este reprezentată de 'sistemul obligatoriu de cote' pentru distribuirea imigranţilor între statele membre ale UE, sistem care a fost readus în discuţie în contextul vizitei recente a cancelarului german Angela Merkel în Turcia. "Aceasta este cea mai mare ameninţare" în următoarele luni, a spus el. Premierul ungar a făcut această afirmaţie ca răspuns la o întrebare despre declaraţiile sale de miercuri din cadrul unei întâlniri cu membrii grupului parlament Fidesz, partidul pe care îl conduce, conform cărora ar exista un 'pact secret' între Berlin şi Ankara cu privire la imigranţi, înţelegere care ar prevedea transportarea a 400.000-500.000 de persoane direct din Turcia către teritoriul Uniunii Europene.

Citește și: Declarații halucinante ale judecătoarei care era amanta lui Cristi Borcea: Banii nu erau mită, erau pentru că ne…

Orban a explicat joi că problema nu este existenţa unui acord bilateral între Germania şi Turcia, ci faptul că ar fi vorba de o înţelegere între UE şi Turcia, precizând că Ungaria a protestat împotriva acestui plan. Înţelegerea nu a a fost făcută încă publică deoarece unele state membre ale UE au insistat că redistribuirea imigranţilor nu poate fi impusă, ci trebuie să se facă pe bază voluntară din partea statelor, a adăugat el, potrivit MTI. Orban a mai spus că o altă 'ameninţare' va fi creşterea considerabilă a presiunii migraţioniste dinspre Sud, reamintind că guvernul ungar a luat deja măsuri şi a ridicat un gard la frontieră, El a atras totodată atenţia că trebuie depuse eforturi diplomatice şi politice la Bruxelles pentru apărarea graniţei de sud a UE, combinate cu măsuri militare, anunţă Agerpres.

Vezi şi: Percheziții la o casă de avocatură care l-a reprezentat pe Traian Băsescu la procese

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.