Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preoții s-au BĂTUT în biserică: SCENE RUȘINOASE din mitropolia Moldovei, a fost nevoie de intervenția jandarmilor / VIDEO

Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB) îl acuză pe preotul caterisit Ioan Ungureanu de la Biserica "Schimbarea la Față a Domnului" din localitatea Schit Orășeni din comuna Cristești- județul Botoșani de obstrucționarea unei "acțiuni canonice și legale", după ce acesta a refuzat să părăsească parohia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MMB, Constantin Sturzu, preotul Ungureanu ar fi amenințat și bruscat, duminică dimineață, o delegație a Arhiepiscopiei Iașilor care s-a deplasat la biserica Parohiei Schit Orășeni pentru a-l prezenta comunității pe preotul delegat de Centrul Eparhial pentru a sluji pe perioada clarificării situației canonice a fostului preot.

Citește și: BNR susține impozitarea progresivă: Ce consecințe va avea asupra economiei României

"Această acțiune canonică și legală, desfășurată în chip pașnic pe tot parcursul ei de credincioși din parohie împreună cu delegați ai Centrului Eparhial, a fost obstrucționată încă de la început de fostul preot Ungureanu, care se afla în biserică, dar fără a fi început vreo slujbă, și de câțiva susținători ai săi, unii aduși din alte localități, care au recurs la cuvinte jignitoare, amenințări și bruscări", a afirmat Constantin Sturzu.

El a declarat că "în fața acestor manifestări violente, reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au preferat să se retragă, menținând același comportament pașnic".

Citește și: Veste bună pentru mii de salariați: Ei vor avea impozit zero pe venit-Anunț important făcut de Liviu Dragnea

"Noi la violență nu răspundem cu violență", a adăugat Sturzu, scrie agerpres.ro.

Oficialii MMB precizează că acțiunea de duminică a avut loc la solicitarea enoriașilor din această parohie, care au trimis două memorii la Centrul Eparhial, fiecare însoțit de câteva zeci de semnături.

Citește și: Devoalări de senzație despre Principele Nicolae: O vedetă ProTV aruncă bomba în scandalul momentului

Reprezentanții Mitropoliei, însoțiți de jandarmi și polițiști, au întâmpinat rezistență din partea preotului exclus din biserică, dar și din partea sătenilor, care îl susțin.

Martorii susțin că a urmat un șir de agresiuni și că preotul Ioan Ungureanu, cel care a primit interdicția de a mai sluji, a fost lovit de reprezentanții Mitropoliei.

Citește și: Schimbări MASIVE la o companie de stat: Se anunță majorarea tarifelor și renegocierea contractelor- intervenţie în forţă a noului şef

"La 6.00 dimineață, părintele a venit la slujbă. S-a întâlnit cu femeia care vinde lumânări, cu dascălul, au intrat în biserică, s-au închinat și s-a pregătit pentru Sfânta Liturghie. Au început ceasurile, a început rugăciunea și au auzit portiere de mașini. Părintele, când a auzit, a ieșit la ușă. A închis prima ușă. Ei au venit cu ranga, cu topoarele să zboare ușa bisericii care este monument istoric. Au venit să instaleze un alt preot. Părintele s-a așezat în ușa bisericii și, văzând că nu pot să spargă, l-au luat pe părinte de gât și l-au trântit jos, l-au bătut cu picioarele și i-au luat camera", a povestit Violeta Ungureanu, soția preotului caterisit.

Citește și: Ea va pune mâna pe avere: Cum arată Principesa Karina, cea care l-a înlocuit pe Principele Nicolae la succesiunea tronului

"Eu, când am venit aici, am găsit ușa spartă, alt preot înăuntru, bodyguarzi, jandarmi care bruscau oamenii din sat. Preotul a fost strâns de gât, târât pe jos. Sunt martori care pot confirma treaba asta", susține un localnic.

Preotul nou a fost fugărit de localnici, iar cel caterisit a oficiat slujba religioasă de duminică.

Citește și: Au vândut toată țara! Cine va intra în posesia unei mari părți din șantierul naval Mangalia

Ioan Ungureanu a fost dat afară din biserică pentru că a refuzat să îl mai pomenească în biserică, la slujbe, pe mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Teofan.

Preotul Ioan Ungureanu de la biserica de lemn din localitatea Schit Orășeni, comuna Cristești, a fost sancționat de Consistoriul eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor după ce a fost acuzat de: schismă, neascultarea față de fețele bisericești, de contrazicerea publică a poziției bisericii, de insultă, calomnie, defăimare și clevetirea în public, dar și de instigare la atitudini și fapte negative și de săvârșirea Sfintelor Taine cu nerespectarea prevederilor tipiconale.

Citește și: El a declanșat ancheta Comisiei Europene împotriva României: Ce plângeri a avut gigantul de pe piața de telefonie mobilă

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.