Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa de stat din Rusia: Ordinul de a ataca Insula Șerpilor, dat de Zelenski la sfatul consultanților britanici

boris johnson zelenski

Ordinul de a ataca Insula Șerpilor, în timpul căruia forțele armate ucrainene au suferit pierderi semnificative, a fost dat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la sfatul consultanților britanici, în ciuda obiecțiilor conducerii forțelor armate ucrainene, susține agenția rusă de stat Tass, citând o sursă din structurile de putere rusești.

„Ordinul pentru atacul incredibil de prostesc de pe Insula Șerpilor a fost dat personal de Zelenski, care a cerut să se obțină un rezultat mediatic până la 9 mai”, a declarat sursa. Potrivit sursei, „există informații confirmate potrivit cărora [comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri] Zaluzhny și Statul său Major General erau împotriva acestei operațiuni sinucigașe, a cărei idee i-a fost sugerată lui Zelenski de către consilierii săi britanici”.

„Finalul acestei acțiuni ar fi trebuit să fie o declarație comună privind așa-numita victorie ucraineană, susținută de premierul britanic [Boris] Johnson și Zelenski, dar în cele din urmă doar Johnson a vorbit ieri, fără a menționa un cuvânt despre operațiunea de asalt asupra Insulei Șerpilor - a declarat sursa.

Anterior, marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că campania de PR nechibzuită a regimului de la Kiev de a cuceri Insula Șerpilor în ajunul Zilei Victoriei s-a soldat cu un dezastru pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Ucraina a pierdut patru avioane și 10 elicoptere în încercarea de a cuceri Insula Șerpilor. În total, în cursul unei încercări de a cuceri insula, lipsită de sens din punct de vedere militar, regimul de la Kiev a pierdut trei bombardiere Su-24 și un avion de vânătoare Su-27. Au fost distruse 10 elicoptere ale Forțelor Aeriene ucrainene. Dintre acestea, trei elicoptere Mi-8 cu trupe de debarcare la bord, un elicopter de sprijin Mi-24 au fost doborâte în aer. În plus, alte șase elicoptere Mi-8 și Mi-24 implicate în operațiune au fost distruse la sol în apropierea așezării Artsyz, regiunea Odesa. De asemenea, trei bărci de asalt blindate ucrainene au fost distruse pe mare, susțin rușii.

La 24 februarie, Ucraina a pierdut controlul asupra Insulei Șerpilor, situată în Marea Neagră, în apropierea graniței cu România și aparținând regiunii Odesa. După cum a raportat Konashenkov la momentul respectiv, „82 de militari ucraineni au depus armele și s-au predat de bunăvoie unei subdiviziuni a forțelor armate ruse”. Ulterior, militarii capturați au fost eliberați în schimbul semnării unei declarații că nu vor mai participa la ostilități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.