Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa franceză acuză dur partidul lui Marine Le Pen: 'Ne obstrucţionează activitatea'

France's far right National Front political party leader Marine Le Pen waves on stage during her speech in front of the Opera following the National Front's annual May Day rally in Paris

Redacţiile a aproape 30 de instituţii media franceze au semnat o petiţie pentru a protesta împotriva deciziei partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional "de a alege instituţiile media care au permisiunea de a o urmări pe Marine Le Pen", calificată în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, relatează agenţia France Presse, cosemnatară a textului, relatează agerpres.

"Cu ocazia campaniei pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Frontul Naţional a decis să aleagă instituţiile media care sunt autorizate să o urmărească pe Marine Le Pen. Mai multe publicaţii sunt în situaţia în care reprezentantul lor a fost exclus de la orice informaţie şi de la orice posibilitatea de a urmări pe teren pe candidata Frontului Naţional", se arată în text.

Ungaria SE BLINDEAZĂ în faţa valului de migranţi. Orban continuă războiul cu Soros

"Protestăm cu cea mai mare fermitate împotriva acestei limitări a libertăţii de a ne face meseria şi de a ne îndeplini misiunea de a informa", continuă semnatarii, precizând că "nicio formaţiune politică, oricare ar fi ea, nu poate decide care să fie media abilitate să îşi exercite rolul lor democratic în societatea noastră".

Textul a fost semnat de societăţi ale jurnaliştilor de la marile posturi de televiziune (printre care TF1, France 2, France 24 şi BFMTV), de la mari publicaţii (Le Figaro, Le Monde, L'Obs, Libération şi altele) şi de la mai multe posturi de radio (printre care France Info şi France Inter).

Petiţia survine după o serie de cazuri în care jurnalişti nu au primit acces la evenimente unde se deplasa Marine Le Pen, care se va confrunta la 7 mai la urne cu centristul Emmanuel Macron, considerat marele favorit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.