Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presă: Nimic nu este mai ușor decât să aranjezi un meci de tenis

Scandalul de corupție care tocmai a izbucnit în tenisul mondial nu ar trebui, totuși, să fie o surpriză. Sunt specialiști care spun că este disciplina în care jocurile se pot aranja cel mai ușor.

După părerea unui fost șef din ATP nimic nu e mai ușor decât să aranjezi un meci de tenis, crede revista franceză L`Express, potrivit rfi.ro. Potrivit  dezvăluirilor BBC, 16 dintre cei mai buni cincizeci de tenismeni din lume ar fi  fost implicați în acest joc atât de ușor și ... plin de satisfacții.

Richard Ings, fost șef al ATP, organismul mondial de conducere a sportului numit și alb, nu pare a avea nici o îndoială.

"Dacă ar fi să creați un sport care să se preteze în mod special pentru aranjarea meciurilor, acela ar fi tenisul”,  asigură și publicația Buzzfeed, aflată și ea la baza dezvăluirilor, alături de BBC.

Spre deosebire de fotbal si alte sporturi de echipă, pentru a truca un meci de tenis, pur și simplu trebuie să dai mită un singur jucător. Pe lângă prețul redus, riscurile  afacerii sunt și ele foarte mici.

Sistemul de  acordare a punctelor permite să se lucreze discret. Este suficient să pierzi o mingie de break pentru a inversa cursul unei confruntări.

Greu de spus care este gradul de fraudă din tenis. Dar sigur este este că recentele dezvăluiri nu au surprins pe nimeni. Novak Djokovic și Arnaud Clement  au spus chiar în timpul Australian Open, că au fost abordați în trecut pentru a aranja jocuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.