Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a refuzat invitaţia Bruxellesului la summitul între UE şi ţările Parteneriatului Estic

lukasenko putin

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a refuzat invitaţia Bruxellesului de a participa la summitul între UE şi ţările membre ale Parteneriatului Estic, la care era invitat pentru prima oară după ridicarea sancţiunilor impuse ţării sale, a anunţat Minskul, relatează AFP. La acest summit al şefilor de stat şi de guverne din ţările UE şi din cele şase ţări membre ale Parteneriatului Estic - Ucraina, Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Georgia şi Republica Moldova -, Belarusul va fi reprezentat de şeful diplomaţiei Vladimir Makei, a anunţat Ministerul de Externe într-un comunicat.

”A fost prima oară când i-a fost adresată o invitaţie îdirectă preşedintelui Lukaşenko”, a declarat un oficial european sub acopeirea anonimatului. ”El nu a fost invitat la precedentele summituri pentru că era pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene. Aceste sancţiuni au fost ridicate”, a adăugat el.

Diplomaţia belarusă subliniază într-un comunicat că această invitaţie ”reflectă progresele în relaţiile dintre Belarus şi UE după o îndelungată perioadă de dezacorduri”, fără să precizeze de ce Lukaşenko nu îi dă curs. Uniunea Europeană a ridicat în 2016 cea mai mare parte a sancţiunilor pe care le-a impus Belarusului, după eliberarea unor opozanţi, o măsură considerată un semn al unei deschideri din partea autoritaristului preşedinte Aleksandr Lukaşenko, aflat la conducerea ţării din 1994, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.