Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Braziliei RESPINGE acuzaţiile de corupţie: 'O ficţiune demnă de o telenovelă'

politica.estadao.com.br
Michel Temer

Primul preşedinte brazilian acuzat oficial de corupţie, Michel Temer s-a arătat foarte combativ marţi, respingând drept 'o ficţiune demnă de o telenovelă' acuzaţiile procurorului general la adresa sa, informează miercuri AFP, conform agerpres.

'Pot spune, fără să mă tem că mă voi înşela, că aceste acuzaţii sunt o ficţiune cu scenariu de telenovelă', a declarat el, în prima sa reacţie oficială după punerea sa sub acuzare, luni seara, de către Rodrigo Janot, pentru corupţie pasivă.

Rusia îşi pregăteşte un punct strategic în Serbia, în apropiere de o bază NATO - FOTO

'Este vorba de un atac injurios şi infam la adresa demnităţii mele personale', (atac) menit să 'paralizeze ţara', a afirmat Temer după această cea mai recentă evoluţie a crizei politice care zguduie de luni de zile prima putere a Americii Latine.

Procurorul Janot a cerut punerea sub acuzare a lui Temer pentru primirea de mită în valoare de 500.000 de reali (circa 132.000 de euro). El a mai cerut împotriva şefului statului o amendă de 10 milioane de reali (2,77 de milioane de euro) pentru 'prejudiciu moral colectiv'.

'Suntem victime ale unei infamii de natură politică. Sunt acuzat de corupţie pasivă fără să fi primit vreodată bani. Unde sunt dovezile concrete? Ele nu există', a insistat Temer, înconjurat de numeroşi membri ai guvernului său şi de parlamentari.

Citeşte şi: China a lansat la apă ultimul tip de distrugător - FOTO

Din nou în joc este mandatul prezidenţial al lui Temer, iar pentru a evita să fie inculpat el trebuie să-şi asigure sprijinul unei treimi dintre deputaţi. În caz contrar, el va fi adus în faţa Curţii Supreme şi înlăturat de la putere pentru şase luni, cât va dura procedura.

Aceasta ar fi o a doua schimbare brutală de la conducerea la vârf a Braziliei, după destituirea Dilmei Rousseff (stânga), pentru falsificarea conturilor publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.