Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Ecuadorului se opune numărului limitat de mandate

Operation World
Ecuador

Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a afirmat luni că va propune în cursul unei consultări populare eliminarea unei dispoziţii care îi permite să se prezinte la un număr nelimitat de alegeri, transmite AFP, conform agerpres.ro

Această dispoziţie a fost introdusă de predecesorul său Rafael Correa. 

"A treia chestiune a consultării se va referi la anularea amendamentului care permite realegerea nelimitată", a anunţat Lenin Moreno în conferinţa sa săptămânală. 

Şeful statului nu a precizat data viitoarei consultări populare ce va mai propune privarea pe viaţă de drepturi politice pentru persoanele politice condamnate pentru corupţie. 

În 2015, parlamentul, controlat de puterea preşedintelui Rafael Correa (2007-2017), a aprobat o serie de amendamente propuse de şeful statului care, printre altele, îi permiteau un număr nelimitat de mandate. 

Lenin Moreno a supus examinării Curţii Constituţionale şapte chestiuni pe care doreşte să le prezinte alegătorilor într-un viitor referendum, a cărui dată nu a fost stabilită. Propunerile vizează clar să elimine mai multe măsuri introduse de Rafael Correa. 

Curtea Constituţională are termen până la sfârşitul lunii să decidă dacă propunerile preşedintelui Moreno sunt viabile, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.