Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Franţei acuză lipsa de demnitate a candidatului dreptei, Francois Fillon

Le Monde
François Hollande

Preşedintele francez François Hollande a acuzat vineri lipsa de "demnitate" şi de "responsabilitate" a candidatului dreptei la prezidenţiale, Francois Fillon, care l-a făcut vinovat pe şeful statului de orchestrarea scurgerilor de informaţii în presă despre anchetele sale în justiţie, potrivit France Presse, transmite şi agerpres.

"Nu voi intra în dezbaterea electorală, eu nu sunt candidat, dar există o demnitate, responsabilitate şi respect. Cred că acum Fillon este dincolo sau mai jos", a declarat preşedintele francez la postul de radio Franceinfo.

ALERTĂ - Încă o persoană decedată în urma atentatului de la Londra

François Fillon a denunţat joi seara un "scandal de stat" şi l-a acuzat pe François Hollande de orchestrarea, din fruntea unui "cabinet din umbră", a scurgerilor de informaţii despre cazurile sale în instanţă, în timpul unui program de televiziune pe France 2.

La aceste acuzaţii, Hollande a răspuns: "... Cunoaşteţi poziţia mea - independenţa justiţiei şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie şi să nu mă amestec niciodată".

Considerat drept favorit la începutul campaniei pentru prezidenţiale, François Fillon şi-a văzut poziţia afectată după dezvăluiri la sfârşitul lunii ianuarie despre angajările fictive ale soţiei sale Penelope şi a celor doi copii ai lor ca asistenţi parlamentari, pentru care au fost remuneraţi cu mii de euro din fonduri publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.