Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Germaniei şochează: 'Comentariile anonime pe internet, INTERZISE'

Frank Walter Steinmeier

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeir, afirmă că ar fi în favoarea unei iniţiative care ar pune punct comentariilor anonime pe internet, în încercarea de a promova discuţii democratice şi de a elimina discursul plin de ură din spaţiul web, notează euronews.com.

Vezi şi: Vicepreşedinte al Parlamentului European, despre prinderea lui Ghiţă: 'Se urmăreşte, probabil...'

Într-un interviu publicat vineri, Steinmeir sugerează că o dezbatere deschisă, în care identitatea comentatorilor de pe internet să fie publică, ar limita uşurinţa cu care unele persoane recurg la hărţuire şi comentarii pline de ură în conversaţiile de pe internet.

"Comunicarea anonimă aparent favorizează derapajele verbale la unii oameni. Aceştia îşi piert complet controlul: fie recurg la hărţuire, fie fac comentarii intolerabile", a declarat Steinmeir.

Comentariile lui Steinmeir vin după ce Guvernul german a aprobat săptămâna trecută un plan de amenzi pentru reţelele sociale. Acestea vor putea plăti până la 50 de milioane de euro dacă nu şterg rapid comentariile care instigă la ură. Proiectul de act normativ a fost criticat în Germania pentru potenţialul de îngrădire a libertăţii de expresie.

Vezi şi: Un celebru fost ofițer SRI spune de ce Sebastian Ghiță nu a fost arestat mai demult

Steinmeir a mai afirmat în interviu că a fost el însuşi ţinta unor mesaje jignitoare şi că eliminarea anonimităţii de pe internet ar fi o modalitate de a promova discursul civic, o condiţie vitală pentru păstrarea democraţiei.

"Spaţiul dintre extreme s-a redus considerabil. A devenit de neconceput că altcineva poate avea dreptate. Democraţia depinde de disponibilitatea de a-l asculta pe celălalt, de a pune lucrurile la îndoială, de a ne reconsidera poziţiile şi de a ne apăra interesele căutând soluţii care respectă şi poziţiile altora", a declarat Steinmeir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.