Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Hollande le cere miniştrilor să se angajeze în campanie contra Marinei Le Pen

20 Minutes
Marine Le Pen si Emmanuel Macron

Preşedintele francez Francois Hollande le-a cerut miercuri miniştilor din guvern să facă tot posibilul pentru a se obţine cea mai mare înfrângere posibilă a liderei de extremă dreaptă Marine Le Pen în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, când aceasta se va confrunta cu candidatul de centru Emmanuel Macron, a declarat purtătorul de cuvânt al Palatului Elysee, relatează Reuters. Hollande le-a cerut miniştrilor 'să se angajeze deplin în campania electorală pentru a asigura că Marine Le Pen va obţine cel mai scăzut rezultat posibil', a declarat purtătorul de cuvânt Stephane Le Foll.

Hollande, care le-a cerut marţi francezilor să voteze pentru Macron, i-a solicitat fiecărui ministru 'să fie mobilizat total în această campanie', a adăugat Le Foll. La rândul său, fostul preşedinte conservator Nicolas Sarkozy a anunţat miercuri că va vota pentru Emmanuel Macron. Într-un mesaj postat pe reţelele de socializare online, Sarkozy a menţionat că procedează astfel deoarece alternativa în scrutinul din 7 mai este Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, şi că votul său pentru Macron nu reprezintă o aprobare a programului acestui candidat de centru, conform Agerpres.

În urma primului tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, desfăşurat în 23 aprilie, Macron s-a clasat primul dintre cei 11 candidaţi, cu 24,01% din voturi, iar Le Pen a doua, cu 21,30% din sufragii. Sondajele de opinie privind turul al doilea de scrutin indică o victorie detaşată a lui Emmanuel Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.