Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele interimar al USR: Regret retragerea lui Cristian Seidler, aceleaşi reguli au fost aplicate şi la Congresul de la Cluj

usr uniunea salvati romania

Preşedintele interimar al USR, Elek Levente, a declarat luni că regretă retragerea din cursa pentru şefia partidului a vicepreşedintelui Cristian Seidler, precizând că procesul de desemnare a delegaţilor se desfăşoară potrivit deciziilor luate de organismele statutare ale USR şi regulilor aplicate şi la Congresul de la Cluj.

”Regret retragerea lui Cristian Seidler din competiţia pentru preşedinţia USR. Cristian ar fi putut fi un preşedinte valoros pentru partid, dacă ar fi câştigat alegerile interne. Referitor la motivul invocat de Cristian Seidler, precizez că procesul de desemnare a delegaţilor se desfăşoară potrivit deciziilor luate de organismele statutare ale USR şi regulilor aplicate şi la Congresul de la Cluj, unanim acceptate, necontestat şi care au dus, la acel moment, la alegerea lui Nicuşor Dan ca preşedinte USR . Congresul de la Poiana Braşov din acest weekend va desemna un nou preşedinte al USR, partidul va intra într-o nouă etapă, de extindere şi de construcţie”, a declarat Elek Levente, potrivit unui comunicat transmis de USR.

Vicepreşedintele USR Cristian Seidler a anunţat luni că se retrage din cursa pentru preşedinţia partidului, el acuzând faptul că regulile referitoare la organizarea Congresului nu au fost aplicate unitar la nivelul întregii ţări în sensul că desemnarea delegaţilor nu a fost făcută după aceleaşi reguli în toate organizaţiile formaţiunii.

Într-o declaraţie pentru News.ro, Cristian Seidler şi-a motivat retragerea din cursa pentru şefia USR prin faptul că au existat nereguli în organizarea Congresului. ”Mă retrag din cursă pentru că regulile referitoare la organizarea Congresului nu au fost aplicate unitar la nivelul întregii ţări. E vorba despre sisteme interne de vot diferite ce vor fi fost aplicate, iar eu pledez pentru acelaşi sistem de vot peste tot. Mă refer la sistemul de vot pentru desemnarea delegaţilor la congres”, a declarat Seidler pentru News.ro.

Întrebat dacă au fost avantajate anumite organizaţii sau persoane în detrimentul altora, vicepreşedintele USR a spus că e vorba de principiu. ”Înainte de toate e o problemă de principiu din punctul meu de vedere. Că aş fi fost favorizat eu, că aş fi fost defavorizat eu, deja e o chestiune care ţine de tehnicalitate, de rezultat. Problema e una de principiu, de aplicare a aceloraşi reguli peste tot în ţară”, a spus el.

Seidler a precizat că a făcut tot ce ţine de el pentru ca lucrurile să nu ajungă aici, dar nu a fost ascultat în interiorul partidului. De asemenea, Cristian Seidler a spus că va rămâne în continuare membru USR şi vicepreşedinte al partidului şi că decizia de a se retrage din cursa pentru şefia formaţiunii a luat-o luni dimineaţă. ”Congresul trebuie să meargă mai departe, partidul trebuie să aibă un preşedinte. Sper ca după congres să revenim la a face ceea ce am promis electoratului: am promis că vom fi o voce foarte puternică împotriva unei clase politice corupte şi am promis că vom dezvolta politici publice locale şi naţionale care să arate foarte concret şi în detaliu direcţia în care vedem noi că ar trebui să meargă România, soluţiile pe care noi le vedem la problemele societăţii româneşti”, a mai spus Seidler.

În opinia sa cea mai mare problemă a USR în acest moment este implicarea foarte slabă pe plan public a anumitor organizaţii ale partidului. ”Unele filiale ale noastre au o prezenţă exemplară, însă nu se întâmplă, din păcate, acelaşi lucru generalizat la nivelul întregii ţări. La asta am spus întotdeauna că trebuie să lucrăm şi la asta voi lucra în continuare”, a spus vicepreşedintele USR.

Congresul extraordinar al USR pentru alegerea unui nou preşedinte după demisia lui Nicuşor Dan va avea loc sâmbătă, la Poiana Braşov. La Congres va fi ales doar noul preşedinte al partidului, pentru un mandat limitat de doi ani, urmând ca membrii celorlalte structuri de conducere să rămână în continuare cei aleşi la congresul din mai de la Cluj-Napoca.

În cursa pentru şefia partidului au mai rămas deputatul Dan Barna, care este şi purtător de cuvânt al USR, şi senatorul Vald Alexandrescu, fost ministru al Culturii. Ambii sunt vicepreşedinţi ai partidului, aleşi la Congresul din luna mai. Pe 1 iunie, Nicuşor Dan şi-a anunţat demisia din USR ca urmare a votului dat de către Biroul Naţional al partidului privind faptul că USR se va opune iniţiativei de revizuire a Constituţiei. Dan a anunţat că se va reînscrie doar dacă decizia va fi infirmată de forurile suprioare ale USR, Consiliul Politic şi Congresul.

Decizia ca USR să se poziţioneze împotriva redefinirii familiei în Constituţie a fost însă menţinută atât prin decizie a Consiliului Politic, cât şi prin rezultatul referendumului intern organizat în luna august, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.