Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele iranian îl critică pe Trump şi afirmă că epoca construirii de ziduri între ţări

Iran's President Hassan Rouhani addresses a plenary meeting of the United Nations Sustainable Development Summit 2015 at the United Nations headquarters in Manhattan, New York

Preşedintele iranian Hassan Rohani a criticat sâmbătă, fără a-l numi, pe preşedintele american Donald Trump, susţinând că epoca construirii de ziduri între ţări s-a încheiat, relatează AFP citat de agerpres.

Cu toate acestea, el nu a reacţionat la decizia preşedintelui Trump de a interzice timp de trei luni intrarea cetăţenilor din mai multe ţări musulmane, între care şi iranieni, pe teritoriul Statelor Unite. 

"Astăzi, noi nu mai suntem într-o epocă în care se construiesc ziduri între naţiuni. Ei (oficialii americani) au uitat că în urmă cu câţiva ani zidul Berlinului s-a prăbuşit", a declarat Rohani într-un discurs difuzat la televiziunea de stat iraniană. 

"Trebuie să dărâmăm zidurile dintre popoare. Lumea de astăzi nu este o lume care să adâncească prăpăstiile între popoare", a adăugat el. 

Donald Trump a semnat miercuri un decret pentru construcţia unui zid la frontiera dintre SUA şi Mexic, motivând că acest zid va opri imigraţia ilegală şi traficanţii de droguri. 

Vineri, el a semnat un alt decret prin care interzice timp de trei luni sosirea în SUA a cetăţenilor din şapte ţări musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen, cu excepţia celor care deţin vize diplomatice şi care lucrează pentru instituţii internaţionale. 

Iranul şi Statele Unite nu mai au relaţii diplomatice de peste 37 de ani, însă aproximativ un milion de iranieni trăiesc în Statele Unite, potrivit estimărilor oficiale iraniene. Aceasta este cea mai mare comunitate iraniană care trăieşte în străinătate. De asemenea, numeroşi iranieni merg în vizită în fiecare an în SUA pentru a-şi vedea familiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.