Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iranului cere Europei să nu aplice retorica lui Trump

Hassan Rouhani

Iranul salută cooperarea la toate nivelurile pentru a aduce stabilitate în Orientul Mijlociu, a declarat luni preşedintele iranian Hassan Rouhani în cursul unei convorbiri telefonice avute cu omologul său francez Emmanuel Macron, la câteva ore după ce preşedintele SUA, Donald Trump, care efectuează un turneu în regiune, a criticat din nou Teheranul, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele iranian şi-a exprimat speranţa că Europa nu va copia atitudinea preşedintelui Trump faţă de Republica Islamică Iran.

BREAKING NEWS: ATAC TERORIST pe Manchester Arena 22 morti si peste 59 raniti LIVE VIDEO

În cursul vizitei efectuate duminică în Arabia Saudită, Trump a calificat Iranul drept o sursă cheie de finanţare şi de sprijin pentru grupări militante din Orientul Mijlociu, acesta fiind un mesaj dur transmis Teheranului, la scurt timp după ce Rouhani a câştigat un al doilea mandat prezidenţial.

'Republica Islamică este pregătită pentru cooperare la toate nivelurile cu alte ţări, între care Franţa, pentru a lupta împotriva terorismului şi a soluţiona criza siriană', a declarat Rouhani în cursul convorbirii cu preşedintele francez Macron, menţionează agenţia de presă iraniană IRNA.

Preşedintele francez l-a felicitat pe omologul său iranian cu prilejul realegerii acestuia în cadrul alegerilor ce au avut loc vineri.

Prima REACȚIE a Theresei May după tragedia de la Manchester: Decizie RADICALĂ luată de premier VIDEO

'Ar trebui să readucem pacea şi stabilitatea în regiune. Sperăm ca Europa să nu cadă în capcana ţărilor care promovează interpretările lor eronate cu privire la regiune', a declarat Rouhani.

Parisul, care este în dezacord cu Iranul cu privire la criza din Siria, a avut una dintre cele mai dure abordări în cursul negocierilor dintre Iran şi marile puteri, în 2015, dar ulterior a acţionat rapid pentru restabilirea relaţiilor comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.