Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele parlamentului indonezian, INCULPAT într-un imens scandal de CORUPŢIE

berita-sulsel.com
Setya Novanto

Preşedintele parlamentului indonezian, al treilea om în stat, a fost inculpat pentru corupţie într-o enormă afacere de luare de mită implicând mulţi responsabili politici, mai ales foşti miniştri şi guvernatori, a anunţat Comisia pentru eradicarea corupţiei (KPK), informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Setya Novanto, unul dintre cei mai influenţi oameni politici din această ţară din Asia de Sud-Est, este suspectat de abuz de putere pentru a se îmbogăţi şi a beneficia şi alte persoane de fonduri publice de la buget destinate creării unui sistem de cărţi de identitate electronice, a declarat KPK luni seară.

Citeşte şi: Avertisment de la FBI. Jucăriile conectate la internet reprezintă un PERICOL major

Aproape 150 de milioane de euro în total ar fi fost deturnate din vistieria statului în perioada 2009-2015, potrivit Comisiei pentru eradicarea corupţiei.

Acest organism independent este însărcinat să efectueze anchete şi urmăriri penale în cazurile de corupţie, având puterea de a ordona arestarea suspecţilor şi inculparea lor.

Deputat din 2009, Novanto este suspectat că "a abuzat de autoritatea şi poziţia sa pentru câştig personal sau pentru interesul unei companii", a declarat preşedintele KPK, Agus Rahardjo, într-o conferinţă de presă.

"Toate acuzaţiile sunt false", a reacţionat marţi Novanto, de asemenea preşedinte al partidului Golkar, membru al coaliţiei la putere, într-o conferinţă de presă.

Mita primită de Setya Novanto şi mulţi alţi politicieni este estimată la mai mult de o treime din bugetul total de 384 milioane de euro destinat noilor cărţi de identitate electronice, potrivit KPK.

Citeşte şi: Moscova trece la ameninţări după ce disputa diplomatică cu SUA a rămas fără rezultatul scontat

Novanto a fost deja implicat într-un scandal de corupţie, sub suspiciunea de extorcare a unei participaţii în multinaţionala americană Freeport-McMoRan ce exploatează una dintre cele mai mari mine deschise de aur şi cupru din lume, în Papua (est). El a a demisionat atunci din funcţia de preşedinte al parlamentului rămânând doar deputat şi a devenit din nou preşedinte al parlamentului în 2016.

În ultimul său clasament, ONG-ul Transparency International plasează Indonezia pe locul la 90 în rândul celor mai corupte ţări dintr-un total de 176, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.