Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud avertizează: În 2018 vom întâmpina dificultăţi mari din punct de vedere economic

PNL

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a avertizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul viitor va fi unul cu ''mari dificultăţi'' din punct de vedere economic, care vor ''obliga'' Guvernul să introducă noi taxe şi să reducă în continuare sumele alocate investiţiilor. 

"Din nefericire, nu avem aşteptări favorabile în ceea ce priveşte sfârşitul acestui an şi îndeosebi anul viitor. Din punct de vedere economic, vom întâmpina dificultăţi mari. Până la urmă, încadrarea în ţinta de deficit bugetar, de 2,93%, va obliga Guvernul să vină cu noi taxe şi în continuare să taie din investiţii, pentru că nu găseşte cheia creşterii economice bazate pe investiţii, şi nu pe consum", a spus Turc, potrivit agerpres.ro.

El a atras atenţia asupra faptului că nivelul de cheltuieli pentru investiţii a fost redus în primele nouă luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, cu 60%, iar oamenii de afaceri ''au ajuns să se plângă'', din acest motiv, de lipsa comenzilor. 

Ioan Turc a comparat situaţia actuală a economiei României cu vaporul Titanic, care stă să se scufunde. 

"Economia României este ca Titanicul. În timp ce ia apă, PSD cântă manele despre creşterea nivelului de trai. În primul rând, creşterea economică s-a bazat doar pe consum, iar dincolo de faptul că am susţinut într-un mod cu totul dezechilibrat economiile altor state, există şi alte efecte deosebit de severe: creşterea preţurilor, creşterea dobânzilor, deprecierea leului, creşterea deficitului bugetar, creşterea deficitului comercial", a mai declarat preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.