Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Rep. Moldova, vizită la Bucureşti. Cum susţine România vecinii de la est

iohannis timofti

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va veni săptămâna viitoare la Bucureşti, ocazie cu care se va întâlni cu omologul său român, Klaus Iohannis, au anunţat surse din Administraţia Prezidenţială. 

Potrivit surselor citate, Nicolae Timofti îşi va începe vizita pe 16 februarie, urmând ca pe 17 februarie să aibă întâlniri cu oficiali de la Bucureşti.

Cei doi şefi de stat au avut pe 21 ianuarie o convorbire telefonică, în cadrul căreia a fost discutată actuala situaţie socio-politică de la Chişinău. La acea dată, Klaus Iohannis l-a invitat pe Nicolae Timofti să efectueze o vizită oficială în România, iar acesta a acceptat.

Potrivit surselor menţionate, România susţinea cauza Republicii Moldova la nivel internaţional, în discuţiile cu partenerii externi. Republica Moldova rămâne o prioritate strategică pentru România, iar orice ajutor va fi acordat condiţionat, mai spun susele de la Cotroceni.

România nu condideră că este un moment oportun pentru alegeri anticipate în Republica Moldova. varianta preferată este un sprijin condiţionat pentru actualul Guvern. Anticipatele nu vor rezolva problema şi ar genera şi mai multă instabilitate, este de părere partea românească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.